Shadow

Record winterseizoen voor Tirol

James Bond in Obertilliach ©Tirol Werbung / Esther Wilhelm
James Bond in Obertilliach ©Tirol Werbung / Esther Wilhelm

Ondanks de warmste decembermaand in jaren en een late eerste sneeuwval kan de Oostenrijkse deelstaat Tirol terugkijken op een winter waarin nieuwe bezoekersrecords gevestigd werden.

Tussen 1 november 2015 en 20 april 2016 kwamen 5,8 miljoen toeristen naar Tirol, een stijging van 4,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in de vorige winter. Het aantal overnachtingen steeg met 3,3 procent naar 26,8 miljoen. Dat zijn er 650.000 meer dan het vorige record uit de winter van 2012/2013. De verblijfsduur daalde van 4,7 naar 4,6 dagen. Uiteraard is skiën in Tirol in de wintermaanden de belangrijkste activiteit van de toeristen. Minstens tachtig procent gaat een keer tijdens hun verblijf in Tirol op de lange latten.

“Na de moeilijke start van het winterseizoen hadden we dergelijke positieve cijfers niet meer verwacht aldus Günther Platter, gouverneur van Tirol. Josef Margreiter, de hoogste baas van marketing- en pr-organisatie Tirol Werbung ziet in de cijfers wederom een bevestiging van Tirol als ‘vakantie- en wintersportbestemming nummer 1 in de Alpen.’

Meer Nederlandse overnachtingen in Tirol

Duitsland blijft voor Tirol de belangrijkste markt. Het aantal overnachtingen door Duitse gasten steeg met 3,2 procent. De noordelijke buren van Tirol zijn goed voor bijna de helft van het aantal overnachtingen. Ook het aantal door Nederlanders geboekte overnachtingen vertoonde een plus van 4,9 procent (3,4 miljoen overnachtingen). Nederland is de op één na belangrijkste markt voor Tirol. Het aantal toeristen uit Oostenrijk en Zwitserland steeg eveneens. Het aantal Russische gasten nam opnieuw af. Bekijk beoordelingen over Tirol en andere regio’s in Oostenrijk.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!