RadSüden Baden-Württemberg opent fietsseizoen

Geplaatst door Redactie op 28 april 2014 om 17:06 in de categorie Bestemmingen

HohenloheOp 3 en 4 mei wordt in het noorden van het Duitse Baden-Württemberg – tussen Rothenburg ob der Tauber, Heidelberg en Stuttgart – het RadSüden fietsseizoen afgetrapt met ‘open wijnhuizen dagen’. Ook wordt de nieuw bewegwijzerde Württemberger Weinradweg heropend.

Op zondag 4 mei 2014 is er onder leiding van een gids een RadSüden groepsfietstocht over de hoofd- en twee zijroutes van de dit jaar opnieuw bewegwijzerde Württemberger Weinradweg. De tour begint op drie locaties, in Marbach, Maulbronn en Obersulm en eindigt na 40 kilometer in Nordheim. Langs de route is er een gevarieerd wijnprogramma.

In Württemberg vinden op 3 en 4 mei 2014 de open dagen van de wijnhuizen plaats. Bezoekers zijn dan van harte welkom om verschillende wijnboeren te bezoeken, wijn te proeven en rondleidingen te volgen door de wijnkelders.

Hoge kwaliteit fietsroutes

In mei 2014 staat ook de certificering van de Neckartal-Radweg en de Kocher-Jagst Radweg door de ADFC gepland. De Liebliche Taubertal Radweg heeft met vijf sterren de hoogste kwalificatie bereikt.

  • De Neckertal Radweg, vanuit Villingen-Schwenningen naar de romantische stad van de Universiteit van Heidelberg, is overwegend vlak en voert voornamelijk langs de rivier en langs vele kastelen. In de vele mooie dorpjes met kronkelende straatjes en vakwerkhuizen nodigen cafés uit voor een pauze.
  • Met zijn 338 kilometer is de Kocher-Jagst-Radweg lang genoeg voor een uitgebreide ontdekkingsreis door Baden-Württemberg. Dit prachtige stukje Duitsland ligt tussen Neckartal, Hohenlohe en Schwäbisch Alb, met langs de route talrijke kastelen, paleizen en kloosters, open-lucht theaters en musea.
  • De klassieker Liebliches Taubertal is een van de aantrekkelijkste en populairste fietsroutes van Duitsland en leent zich uitstekend voor een ontspannen en afwisselende tocht. Over een lengte van 109 kilometer, van Rothenburg naar Wertheim, gaan mooie landschappen en culturele attracties hand in hand. De wijnregio Taubertal staat bekend om zijn gastvrijheid. Niet voor niets verleende de Duitse fietsersbond ADFC de klassieker het keurmerk ‘5 sterren kwaliteitsfietsroute’.

De gratis Panoramakaart voor fietsers is aan te vragen via info@hohenlohe.de en geeft naast een routeoverzicht ook informatie over fietsvriendelijke accommodaties en service- en verhuurstations voor e- bikes.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.