Shadow

Prijs zakelijk vliegticket blijft stabiel

De vraag naar vliegtickets zal de komende tijd groeien, maar niet zo hard als de economie in het algemeen.

© Regus
© Regus

Tot die conclusie komt Advito, een adviesbureau op het gebied van zakenreizen, in een nieuwe kwartaalupdate. De voorspellingen zijn gebaseerd op internationale analyses, lokale parameters en boekingsgegevens van de marktleider in zakenreismanagement in de Benelux.

Prijzen vliegtickets blijven stabiel

Door de zwakke vraag naar vliegtickets en de groeiende concurrentie onder luchtvaartmaatschappijen blijven de prijzen voor zowel lokale als intercontinentale vluchten in Europa stabiel. De vraag naar vliegtickets in Latijns-Amerika stijgt sneller dan het aanbod. Daardoor wordt vliegen in alle categorieën gemiddeld 4 procent duurder. Er valt te onderhandelen over hotelprijzen in het Midden-Oosten nu er steeds meer overnachtingsmogelijkheden bijkomen in Abu Dhabi, Dubai en Doha. Hotelprijzen binnen Europa blijven ongeveer gelijk. Alleen in het Verenigd Koninkrijk wordt een stijging voorspeld van 2 tot 5 procent.

Hybride vergaderingen

“Verder merken we dat veel bedrijven hun budget onder controle proberen te houden. Daardoor worden hybride meetings steeds normaler. Door verre gasten te laten inbellen in fysieke meetings kan iedereen aanwezig zijn, maar dalen de kosten en wordt er minder tijd verloren door te reizen”, zegt Inge Stok, Director EMEA bij Advito.

Minder vaak op zakenreis

De conclusies dat het aantal zakenreizen niet zo hard zal groeien, sluit aan bij een onderzoek van Regus, een exploitant van vergaderlocaties. Dat bedrijf constateerde in een onderzoek dat een kwart van de Nederlandse werknemers minder bereid zijn om op zakenreis naar het buitenland te gaan dan tien jaar geleden. Met name generatie X en babyboomers geven aan niet graag op zakenreis te gaan als dit ten koste gaat van familieverplichtingen. Volgens het bedrijf kunnen face-to-face vergaderingen dankzij technologieën nieuwe worden vervangen door videoconferenties. Hierdoor besparen bedrijven kosten en hoeven werknemers minder vaak op zakenreis.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!