Katwouder molen ook open voor individuele bezoekers

Geplaatst door Redactie op 27 maart 2014 om 14:33 in de categorie Attracties

waterland-katwouder-molenDe afgelopen jaren was de Katwouder molen in de gemeente Waterland in Noord-Holland uitsluitend geopend voor groepen die vooraf gereserveerd hadden. Daar komt nu verandering in.

Een veelgehoorde vraag van bezoekers aan Waterland is de mogelijkheid om een molen te bezoeken. De Katwouder molen, ook bekend als de Kathammermolen – aan de rand van Volendam maar officieel onderdeel van gemeente Waterland – is hier zeer geschikt voor, maar kon alleen door groepen geboekt worden. Een afvaardiging van het Toeristisch Platform TROP, waaronder gemeente, toeristische ondernemers en de Stichting Promotie Waterland, heeft met de molenaar Roel Boulengier overeenstemming bereikt over het openstellen van de molen voor individuele bezoekers.

Ochtendopenstelling

Omdat de grote groepen zich concentreren op bezoeken in de middaguren, bleek het mogelijk de molen van maandag t/m donderdag en op zaterdag en zondag tussen 10.00 – 12.00 uur open te stellen voor individuele bezoekers als fietsers en wandelaars. Dit is een prachtige aanvulling op het toeristisch aanbod voor bezoekers aan onze gemeente die niet in groepsverband reizen. Deze openstelling is alleen gedurende het seizoen van 1 april t/m 31 oktober 2014. De molen is gelegen aan de Achterdichting 1A in Katwoude.

Tijd en prijs

Wie een bezoek brengt aan de Katwoudermolen krijgt een rondleiding van een half uur, waarin molenaar Roel vertelt over de historie en werking van de molen. Onder begeleiding kan de molen van binnen worden bekeken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het kopen van souvenirs van de molen. Een rondleiding van een half uur kost €2,50 per persoon. Meer informatie over de molen is vanaf heden ook te vinden op www.onswaterland.nl

Katwouder molen ook open voor individuele bezoekers
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.