Panama topbestemming voor MICE-segment

Geplaatst door Redactie op 2 juni 2014 om 10:41 in de categorie Bestemmingen

panamaPanama heeft de zesde plaats bereikt in de ranking voor beste MICE-bestemming van de International Congres and Convention Association (ICCA). Met 60 conferenties en congressen in de hoofdstad Panama City in 2013 steeg het land maar liefst tien plekken op de ranglijst ten opzicht van 2012, toen er 32 vergelijkbare evenementen plaatsvonden. Panama richt zich sinds 2011 actief op de MICE-sector en kan zich nu, drie jaar later, meten met ‘s werelds populairste MICE-bestemmingen. Voor de Latijns-Amerikaanse markt was Panama al een aantrekkelijke MICE-bestemming, maar het land was, in tegenstelling tot Canada, de VS en zelfs Mexico, nog geen grote speler op de competitieve markt. Om bij de top MICE-bestemmingen te horen is er hard gewerkt aan onder andere re-engineering, certificering en training. Deze noodzakelijke professionaliseringsslag heeft ervoor gezorgd dat Panama aan alle eisen en wensen van de MICE-markt voldoet, wat heeft geleid tot een competitieve internationale positie.

Uitstekende positie in MICE-markt

Inmiddels kan Panama zich meten met landen en steden met een uitstekende positie in de MICE-markt.  Zo heeft het Midden-Amerikaanse land het ‘International Congres of Pediatrics’ (ICP) ‘gewonnen’, dat plaatsvindt in 2019, en versloeg daarmee het populaire Marokko en de Italiaanse stad Milaan. Ook MICE-toppers als Las Vegas en Sydney staan nu op gelijke hoogte.

In 2015 wordt het nieuwe Panama Convention Center geopend. Het state-of-the-art architectonisch ontwerp, met de nieuwste vergader- en congresfaciliteiten, is geïnspireerd op het nationale symbool van het land: de harpij. Onder de gespreide vleugels van deze majestueuze vogel kunnen mensen elkaar ontmoeten en business genereren met het oog op de toekomst. Het centrum heeft ruimte voor 10.000 gasten en de vergaderruimtes bestaan uit losse modules, die handig aangepast kunnen worden aan de wensen van de klant. Het Panama Convention Center wordt gebouwd op 13 hectare grond, met een spectaculair uitzicht op het Panamakanaal en de indrukwekkende skyline van Panama City. Het centrum ligt op een gunstige locatie en vlak naast het, door architect Frank Gehry ontworpen, Biodiversity Museum, dat dit jaar naar verwachting wordt geopend op de Amador Causaway: de ‘strip’ die het oude met het nieuwe Panama verbindt.

Ontdek Panama!

Panama topbestemming voor MICE-segment
4.7 (93.33%) 3 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.