Shadow

Outdoor en fashion expositie Tirol bekleedt Amsterdamse IJpromenade

Als je de wereld bereist, bezie je je eigen land met andere ogen. Dat is het motto van de Tiroler mode-ontwerpster is motto van Rebekka Ruétz. Reusachtige afbeeldingen van haar wintercollectie zijn sinds dinsdag te bewonderen op de IJpromenade bij filmmuseum Eye in Amsterdam. De kubussen en de outdoor-expositie vormen de aftrap van een toeristische winterpromotie van Tirol in Nederland.

Ontwerp van Rebekka Ruéz © Peter Michael Dills
Ontwerp van Rebekka Ruéz © Peter Michael Dills

Waarom werkt Tirol eigenlijk samen met een mode-ontwerpster bij toeristische promotie? Heel simpel. “Omdat tirol meer is dan een toeristenbestemming. Het is een gevoel”, aldus Anna Gabl, pr-manager van de Tirol Tourism Board. De kleding van Rebekka Ruétz bevat onder meer prints van het Tiroler winter- en berglandschap. “Bergen geven vrijjheid. Je kunt er reflecteren op het leven. Als je je wortels kent, kun je ergens anders heen”, aldus Gabl.

Win een wintersportvakantie

De expositie is nog tot en met 22 september te bekijken. Elke middag presenteren modellen de kledinglijn ‘So close, so far’ van Ruétz. De expositie is vrij toegankelijk voor publiek. Ter ere van deze gelegenheid geeft Tirol Tourism Board een zevendaagse wintervakantie weg naar het Ötztal. Kans maken op deze prijs is mogelijk door een foto van de expositie op Instagram te plaatsen of een foto van jezelf in Tirol met de hashtag #tirolinamsterdam met de vermelding waarom Tirol de beste vakantiebestemming is. Op 30 september wordt de winnaar gekozen.

Behalve voor de expositie van Ruétz was er ook aandacht voor het laatste wintersportnieuws uit Oostenrijk, zoals nieuwe skiliften en openingsfeesten. Op de gletschers in Tirol kan al vanaf eind oktober geskied worden. Boek wintersportvakanties in Tirol of elders in Oostenrijk bij onder meer TUI, De Jong Intra, Landal Skilife en bekijk beoordelingen over skivakanties in Oostenrijk.

 

Sharing is caring!