Shadow

Oostenrijk blijft populair als wintersportbestemming

Oostenrijk is en blijft een van de meest gewilde wintersportgebieden voor Nederlanders. Dat is niet zo heel gek: in Oostenrijk kunt u vrijwel altijd wintersporten.

Er zijn een aantal prachtige gebergtes met 100% sneeuwzekerheid. Na Oostenrijk komt Frankrijk op de tweede plek en Duitsland op de derde plek. Oostenrijk is niet alleen populair door de sneeuwzekerheid: het land is tevens een geliefde wintersportbestemming omdat er genoeg mogelijkheden zijn voor het hele gezin, omdat er veel diverse pistes en skigebieden te vinden zijn en omdat er veel gezellige après-ski gelegenheden te vinden zijn. Liever wat meer uitdaging op de piste? Dan is Frankrijk het geschikte wintersportland. Wanneer u nog een beginnende wintersporter bent kunt u beter naar Duitsland gaan waar u prachtige pistes vindt voor beginners. Al deze wintersportlanden zijn de afgelopen jaren flink verbeterd wanneer het gaat om pistekwaliteit, kindervriendelijkheid en après-ski mogelijkheden.

Verschillende gebieden in Oostenrijk

Welk skigebied u kiest tijdens uw wintersportvakantie in Oostenrijk hangt af van een aantal factoren. Bent u op zoek naar goede après-ski barretjes of wilt u juist ergens naartoe waar kindvriendelijkheid hoog in het vaandel staat? Een van de meest populaire gebieden van het land is Sölden, tevens het grootste gebied van Oostenrijk. Deze regio is echt gericht op de toerist: ieder jaar worden er hier maar liefst gemiddeld twee miljoen overnachtingen geboekt! Voor het hele gezin vindt u er diverse activiteiten: er zijn talloze wandelroutes te vinden, er is een magisch skigebied te vinden en er zijn allerlei gezellige dorpjes in het gebied zoals Rettenbach, Zwieselstein, Vent en Heiligkreuz. Een absolute aanrader is het skigebied rondom Kaprun, voor zowel de wintersporter als de wandelaar. In Kaprun vindt u de Kitzsteinhorngletsjer van meer dan 3000 meter hoog wat als waar wintersportwalhalla wordt gezien door velen. Rondom het dorp kunt u daarnaast ontzettend goed wandelen.

Oostenrijk best beoordeeld

Reiswebsite Zoover heeft onderzoek gedaan naar de wintersportgebieden in Oostenrijk. Uit maar liefst 35.000 beoordelingen is gebleken dat de Nederlander een wintersportvakantie naar Oostenrijk verkiest boven Duitsland en Frankrijk. Frankrijk kwam hierbij op de tweede plek en Duitsland behaalde de derde plaats. Hierbij waren de prijs-kwaliteitsverhouding en de goede mogelijkheden voor après-ski de factoren voor de beoordelaars. Naast Duitsland en Frankrijk scoort Zwitserland ook hoog als wintersportland.

Waar après-skiën?

Oostenrijk is dus gekozen als beste wintersportland voor de Nederlandse vakantieganger, maar waar moet u naartoe voor de beste après-ski? Uit het onderzoek is gebleken dat Ischl beschikt over de beste mogelijkheden voor après-ski. Hierbij werd tevens aangegeven dat Nederlanders het liefste in een appartement verblijven tijdens hun wintersportvakantie. Wanneer deze dichtbij de uitgaansgelegenheden ligt is het feest helemaal compleet, maar het liefst hebben ze dat het appartement dichtbij de piste ligt zodat ze binnen korte tijd op de latten kunnen staan.

Eigen huis in Oostenrijk

Wat echter helemaal perfect zou zijn is om een eigen woning in Oostenrijk te hebben. Wanneer u ieder jaar terugkeert naar Oostenrijk zou het wellicht nog goedkoper zijn om te investeren in een mooi appartement die u ook nog eens kunt verhuren in de vakantietijd! Meer informatie over een huizen in Oostenrijk vindt u op huiskopen-oostenrijk.nl en Austria.info.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!