Ontdek Natuurpark de Vercors

Geplaatst door Redactie op 26 mei 2014 om 14:31 in de categorie Bestemmingen

VercorsHet Natuurpark de Vercors, gelegen in het zuiden van Frankrijk tussen de Provence en de Alpen, is een van de grootste natuurparken van Frankrijk en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 206 000 hectare in de departementen l’Isere en la Drôme. Het Natuurpark de Vercors zet tegenwoordig vooral in op de ontwikkeling van duurzaam toerisme, een aanpak die op Europees niveau erkend is met het label “Europees Handvest voor Duurzaam Toerisme”.

Het beschermde milieu en de diversiteit van het landschap maken de Vercors tot een unieke natuurbestemming en een bijzonder speelterrein voor jong en oud. Met meer dan 1500 km aan gemarkeerde routes, leent dit prachtige gebied met een zeer divers reliëf zich voor de meest uiteenlopende activiteiten zoals  wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, canyoning  of het ontdekken van grotten.
De ViaVercors is een echte ontdekkingsroute die het hoogplateau van de Vercors over bijna 40 km doorkruist. Te voet, per paard of op de electrische fiets, biedt deze route vakantiegangers een geheel nieuwe manier van vervoer zonder auto.

Het Regionaal Natuurpark de Vercors is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van ongerepte natuur, een plek voor gezondheid en vitaliteit.
Ontdek alle activiteiten en nieuwtjes van REGIONAAL NATUURPARK DE VERCORS in het PERSDOSSIER ZOMER 2014.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.