Ontdek Duitse UNESCO bezienswaardigheden met Peter Langhout Reizen

Geplaatst door Redactie op 23 januari 2014 om 09:53 in de categorie Bestemmingen
Duitsland Eisenach Wartburg

Foto: DZT

Duitsland is al jaren één van de meest geliefde vakantiebestemmingen binnen Europa. Volgens een studie van IPK International staat Duitsland in Europa op de eerste plaats als het gaat om culturele reisdoelen en wereldwijd op de vijfde plaats. De culturele bezienswaardigheden zijn dus belangrijk voor het toerisme. Voor het Duits Verkeersbureau een reden om 2014 uit te roepen tot “Het jaar van UNESCO”.
Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan plaatsen die zo uniek, onvervangbaar en waardevol zijn, dat ze bewaard moeten blijven voor het nageslacht. Dit kunnen monumenten, gebouwen en steden zijn. Maar ook natuurgebieden en (cultuur) landschappen. Wereldwijd heeft UNESCO circa 962 erkende werelderfgoederen. Bijna de helft hiervan (44%) bevindt zich in Europa en een belangrijk deel in Duitsland. Tot de Duitse Werelderfgoederen behoren belangrijke bezienswaardigheden, die al jaren een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de bezoekers. We noemen onder meer de Dom van Aken en Keulen, herinneringen aan de Romeinse tijd in de prachtige stad Trier, diverse bezienswaardigheden in de hoofdstad Berlijn en het nabijgelegen Potsdam en de prachtig bewaard gebleven binnenstad van Bamberg en Regensburg

Het zijn slechts enkele van de vele UNESCO bezienswaardigheden. In totaal staat Duitsland namelijk 38 keer op de lijst van de UNESCO Werelderfgoederen.

Duitsland op nummer één

Elk jaar reizen een groot aantal Nederlanders naar Duitsland om deze en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Voor reisorganisatie Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn is Duitsland ook een belangrijk vakantieland. “Al jaren staat Duitsland bij ons op nummer één”, aldus Mariëlle Haan, woordvoerster van Peter Langhout Reizen. “Zowel voor bus- als voor autoreizen”. Deze populariteit heeft het land niet alleen te danken aan de nabijheid. “Natuurlijk is Duitsland ideaal voor iedereen die er graag even tussenuit wil, maar dat kan dan natuurlijk ook naar één van de andere landen om ons heen”, aldus Mariëlle. “Duitsland is echter enorm veelzijdig en biedt vakantiegangers de ideale combinatie tussen cultuur en natuur.”

Peter Langhout Reizen is blij met het thema van het Duits Verkeersbureau voor 2014. “Het is immers belangrijk dat waardevolle bezienswaardigheden gekoesterd en bewaard blijven voor het nageslacht”.

Werelderfgoed reden voor bezoek

Uit officieel onderzoek blijkt dat voor maar liefst 34% van de cultuurreizigers het UNESCO Werelderfgoed een reden is voor het plannen van een reis. De reisorganisatie Peter Langhout Reizen bevestigt dat de unieke bezienswaardigheden inderdaad voor veel mensen een belangrijke reden zijn om een bepaalde reis te boeken. De meeste UNESCO Werelderfgoederen zijn opgenomen in het reisprogramma van de Alphense touroperator. En om mensen die geïnteresseerd zijn in dit thema optimaal te informeren omtrent de mogelijkheden, heeft Peter Langhout Reizen een speciale webpagina.

Voor meer informatie: www.peterlanghout.nl.

Sharing is caring!

Comments are closed.