Shadow

Ontdek de mooiste kerstmarkten met de app van CityZapper

CityZapper, de grootste website op het gebied van stedentrips, heeft voor de kerst iets leuks in petto: een app die een virtuele rondleiding geeft langs de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Beleef de kerst alvast via je tablet of telefoon.

Offline werkende app

cityzapper app

De Kerstmarkten Duitsland-app van CityZapper staat vol leuke informatie, nieuws en weetjes over de kerstmarkten in ons buurland. De app is gevuld met een complete kerststadsgids waar bijna tweehonderd kerstmarkten centraal staan. Het belangrijkste en meest handige aan de app is dat het geheel offline werkt: bezoekers van de Duitse kerstmarkten kunnen zonder internet de app gebruiken en via GPS bekijken welke markt het dichtst in de buurt is. Daarnaast geeft een uitgebreid kaartje per tip aan hoe bezoekers het beste kunnen lopen. Verpakt in een prachtig design wordt de beleving van kerst via de app nóg specialer!

Erotische kerstsouvenirs

Naast historische kerstmarkten die traditioneel gezien ieder jaar in Duitsland gehouden worden, zijn er ook een aantal alternatieve kerstmarkten te vinden. Zo kunnen bezoekers in Berlijn naar kerstmarkt Holy.Shit.Shopping gaan, waar meer dan 150 jonge designers uit Berlijn hun laatste modeontwerpen, juwelen en ongebruikelijke kunst showen. Ook gay-kerstmarkten zijn erg in trek, zoals Christmas Avenue in Keulen. XXL-kerstcocktails, erotische kerstsouvenirs en ongewone kerstlekkernijen, deze kerstmarkt heeft het. Ook de Scandinavische kerstmarkt op de Schadowplatz in Düsseldorf is de moeite waard om te bezoeken. Hier worden in grote, witte tenten Scandinavische lekkernijen als Glögi geserveerd. Weer eens wat anders dan glühwein!

Kersttraktaties

Ook het Ruhr-gebied mag niet overgeslagen worden tijdens de kerstperiode: onder andere in Essen en Duisburg staan prachtige houten stalletjes, kerstkoekjes, warme wijn en een zee van twinkelende lichtjes klaar om bezoekers warm te verwelkomen. In Leipzig begint kerst al op het Centraal Station en Frankfurt wordt tijdens de kerk veelal geprezen om haar culinaire favoriet Apfelwein-Viertel. Liefhebbers van de Aachener Printen kunnen terecht in Aken en Münster is de beste plek om last-minute kerstcadeaus in te slaan voor onder de boom. Als kers op de taart verklapt de app ook nog doe-het-zelf-recepten van de lekkerste kersttraktaties!

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

4.7/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *