Shadow

Nieuwe Wandel4daagse in Luxemburg

Felsen@ ORT- R  ClementDe eerste Wandel4daagse van Luxemburg wordt georganiseerd in Luxemburgs Klein Zwitserland, ook wel bekend bij de Nederlander als “Petite Suisse”. Tijdens de eerste en derde dag doen de deelnemers ook de Süd Eifel aan. Prachtige wandelpaden langs zandstenen rotsformaties aan beide kanten van de grensrivier de Sûre (der Sauer) vormen het wandeldecor van deze eerste wandel4daagse in Groothertogdom Luxemburg. De start vindt plaats vanuit de moderne Jeugdherberg van Echternach, gelegen aan het idyllische Lac d’ Echternach.

Afstanden

Er worden 7 wandelafstanden uitgezet en gemarkeerd, volgens Luxemburgs gebruik met rode markeringen boven de grond en met wit opgespoten krijt voor op de bodem. De kortere afstanden worden uitgezet in de dalen, met weinig hoogteverschil, terwijl de langere afstanden (vanaf de 15 km) meer door geaccidenteerd terrein kruisen.

Routes

SchiessentümpelHalverwege de routes is er een grote verzorgingspost. Catering Römer en enkele Dorpsverenigingen zorgen onderweg voor een goede maaltijd. Deze verzorging is niet bij de prijs ingegrepen. Men kan ter plekke bestellen en betalen. Onderweg wordt wel gratis een flesje water en wat versnaperingen aangeboden.

1e Dag: De eerste dag loopt de route via de Irreller Wasserfälle naar “Luftkurort” Irrel om na deze feestplaats de kleinere rivier de Prum te volgen. Prachtige vergezichten over het Suredal.

2e Dag: Deze dag staat in het teken van de Mullerthal Trail in het Müllerthal. Deze eeuwenoude wandelroute voert langs de mooiste rotsformaties van Luxemburg.

3e Dag: Op de derde dag lopen de wandelaars door de Teufelsschlucht en langs de Türkenkopf om na een pauze in het slot Weilerbach (in barokstijl) in Bollendorf aan te komen. Via de Luxemburgse zijde van de Sûre gaat de route terug naar Echternach.

4e Dag: De mooiste routes zijn voor de laatste dag bewaard. Over het Romeinse pad en door de Zick Zack Schloeff in de Wanterbach op weg naar Berdorf, daarna op naar het eeuwenoude kasteel in Beaufort. Via Dillingen en Grundhof, waar de Baron 500 zwarte koeien in de wei heeft staan. Stieren, koeien en kalfjes, alles door elkaar. Berdorf is de aangewezen rustplaats om even de benen te ontzien, de wandelaar is te gast bij de dorpsverenigingen. Op de terugweg naar Echternach passeert men de voormalige zandsteengroeve Hollay een prachtig labyrint van Höhlen. Op de middeleeuwse, maar gezellige marktplaats van Echternach wacht een geweldige ontvangst en een prachtige medaille.

6 daagse Busreis

In samenwerking met de Luxemburgse wandelvereniging Berdorf, organisator laat de Sportwandelschool pendelbussen reizen naar Echternach en organiseert een 6 daagse bus/wandelreis naar de eerste Wandel4daagse Luxemburg, om mensen in staat te stellen aan dit gloednieuwe wandelevenement mee te doen. Download het aanmeldformulier van de onderstaande website.

Kosten: vanaf € 450,00 inclusief 5 nachten hotel hp, Ned-Lux v.v. en de dagelijkse transfers.

Inschrijven

De online inschrijving is geopend. De kosten zijn € 25,00 inclusief medaille. Meer informatie vindt u op de nieuwe website www.w4dlux.nl.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!