Shadow

Nieuwe technologie maakt reiskosten declareren makkelijker

Elke zakenreis komt met een taak waar niemand op zit te wachten en waar maar weinig reizigers—van directeur tot nieuwste collega—onderuit komen: een declaratie indienen. Net zoals runflatbanden het grotendeels overbodig hebben gemaakt om langs de weg een band te verwisselen, kunnen opkomende betaal- en declaratietechnologieën reizigers volledig verlossen van declaraties. Zo blijkt uit het nieuwste rapport in de Inform-serie over opkomende technologie van BCD Travel. Payment and Expense, Emerging Technology and Travel Management onderzoekt hoe nieuwe innovaties betalingen en declaraties zullen veranderen.

Mike Eggleton ©BCD Travel
Mike Eggleton ©BCD Travel

Het rapport over betalingen en declaraties biedt inzicht in hoe technologieën zoals machine learning, blockchain, chatbots, virtual reality en Internet of Things de ervaring van reizigers, travelmanagers en boekhouding verbeteren. Daarnaast biedt het rapport lezers meer informatie over opkomende technologieën en best practices om in hun eigen programma op te nemen.

Boeken en betalen wordt leuker

Enkele voorbeelden:
-Machine learning kan facturen analyseren en de gegevens vervolgens automatisch in de juiste velden van een declaratie invullen.
-Met blockchain kunnen leveranciers een volledig gespecificeerde rekening rechtstreeks in het boekhoudsysteem van de klant invoeren.
-Boeken en betalen wordt ‘leuker’ wanneer reizigers vluchten kunnen boeken door een vliegtuig te selecteren dat over een virtuele kaart vliegt via virtual of augmented reality.
Internet of Things kan de hotelervaring automatiseren door een kwitantie rechtstreeks naar het declaratiesysteem van de reiziger te sturen.
Het rapport geeft aan wanneer travelmanagers de nieuwe technologieën naar verwachting kunnen gaan gebruiken. Daarnaast beschrijft het enkele uitdagingen die bij de implementatie van deze technologieën komen kijken.

“Elke zakenreiziger heeft te maken met de vervelende taak van declaraties indienen”, aldus Mike Eggleton, Senior Manager Analytics & Research bij BCD Travel. “In de nabije toekomst zullen technologieën zoals machine learning declaraties drastisch vereenvoudigen en onze huidige afkeer ervoor verminderen.”

Payment and Expense is het vijfde rapport in de zesdelige Inform-serie over opkomende technologieën en zakenreismanagement. Eerdere rapporten namen de impact van nieuwe en opkomende technologieën op sourcing, beleid, communicatie en zorgplicht onder de loep. Het laatste rapport onderzoekt hoe opkomende technologieën ervoor kunnen zorgen dat zakenreisprogramma’s beter presteren.

Ga voor alle zes rapporten naar www.bcdtravel.com/inform/ en schrijf je in voor de Move newsletter van BCD Travel.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!