Nieuwe reeks Bataviawerf Opstapdagen van start

Geplaatst door Redactie op 7 juli 2016 om 11:52 in de categorie Attracties

Bataviawef OpstapdagenNa het succes van voorgaande jaren organiseert de Bataviawerf in samenwerking met het dwarsgetuigde zeilschip Bounty de ‘Bataviawerf Opstapdagen’. In de zomervakantie kan een bezoek aan de Bataviawerf gecombineerd worden met een twee uur durende zeiltocht over het Markermeer.
De Opstapdagen bieden een bijzondere aanvulling op het bezoek aan de historische scheepswerf in Lelystad. Op de Bataviawerf worden bezoekers meegenomen door de wereld van de 17de eeuwse houten scheepsbouw. Enthousiaste gidsen leiden jong en oud via de ambachtelijke werkplaatsen naar de reconstructie van VOC schip Batavia waar al struinend over de dekken, het zeemansbestaan tot leven komt.

Bezoek aan de Bataviawerf en varen

Naast een bezoek aan de scheepswerf zijn bezoekers van harte welkom aan boord van brigantijn Bounty, waar de ervaren crew met veel plezier gereed staat om de passagiers een authentieke zeilbelevenis te bieden. Het schip met haar 9 zeilen met een oppervlak van 405 m2 en 114 lijnen is uniek op de Nederlandse binnenwateren. Zowel kinderen als volwassenen mogen helpen met het zetten van de zeilen of als een heuse kapitein de koers bepalen, tijdens deze twee uur durende tocht over de voormalige Zuiderzee.

De Bataviawerf Opstapdagen vinden plaats op woensdag tot en met zondag in de periode van 6 juli tot en met 28 augustus 2016, met twee afvaarten per dag om 11:00 uur en 14:00 uur. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden via www.zeilschipbounty.nl/evenementen of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de Bataviawerf. De zeiltocht is ook zonder werfbezoek te reserveren. Voor prijzen, data en tijden kijk op www.bataviawerf.nl of www.zeilschipbounty.nl.

Sharing is caring!

Comments are closed.