Shadow

Nieuwe Mountainbikeroutekaart voor Zuid-Limburg

LimburgDe nieuwe Mountainbike – (MTB) – routekaart is de laatste aanwinst van het Routepunt VVV Zuid-Limburg, een afdeling van VVV Zuid-Limburg die zich bezighoudt met het onderhoud en beheer van alle bewegwijzerde routes in de negentien Zuid-Limburgse gemeenten. Dit gloednieuwe product is tot stand gekomen in samenwerking met alle MTB-verenigingen in het veld en is een moderne vervanging van het oude exemplaar uit 1998. Uiteraard met vernieuwingen: het aantal routes is uitgebreid van acht naar achttien, het aantal kilometers is verdubbeld en de pocketformaat kaart is met waterbestendige folie uitgevoerd. 

In 1998 had Zuid-Limburg een van de eerste routenetwerken voor mountainbikers in Nederland. Inmiddels is het mountainbiken verschoven van een activiteit in de winter voor racefietsers naar een volwaardige eigentijdse sport die door vele tienduizenden wordt beoefend.

Als enige locatie in Nederland bieden de Zuid-Limburgse routes alle facetten van de mountainbike sport door de vele hoogtemeters die zijn opgenomen in de routes. Het is niet voor niets dat er meerdere routes in Zuid-Limburg in de Top 10 van de mooiste routes van Nederland staan.  Op de kaart staan 5 routes in Parkstad, 8 in het Heuvelland, 2 in de Voerstreek, 3 in de Grensmaasvallei waarvan er nog 2 in uitvoering zijn. De routes zijn met elkaar verbonden – eveneens met de routes in Belgisch Limburg –  waardoor er een Euregionaal netwerk ontstaat van bijna 700 km. De meeste routes zijn met de klok mee bewegwijzerd met bordjes, met daarop de internationale bewegwijzeringstekens voor het mountainbiken. Per route is aangegeven of die geschikt is voor een beginner of (ver)gevorderde.

De MTB-routekaart is vanaf vrijdag 20 juni te koop bij alle Limburg Winkels en in de webshop van VVV Zuid-Limburg.

Boek hier je vakantie in Limburg bij Landal GreenParks met 25 procent korting.

Sharing is caring!