Shadow

Nieuwe attractie Zaanse Schans: Windmill Cruises vertelt heldenverhaal van Zaanse molens

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad opent 25 mei de nieuwe attractie van de Zaanse Schans: Windmill Cruises. Tijdens een rondvaarttour wordt op een interactieve manier het heldenverhaal van de Zaanse molens verteld.

 © Windmill Cruises
© Windmill Cruises

Onder de titel Helden in zicht! brengt Windmill Cruises Zaanse Schans een ode aan de Zaanse molens. Initiatiefnemer van dit bijzondere project is Gaby Lovers, telg van de bekende Amsterdamse redersfamilie. “De Zaanse molens hebben heldenrollen vervuld. Ooit stonden er meer dan 1200. Door de molens floreerde de handel aan de Zaan dat leidde tot het allereerste handelsgebied in Europa. De Gouden Eeuw
ontleent haar ontstaan, bestaan en succes aan de heldendaden van deze molens. Dat verhaal moet verteld worden.”

Helden in zicht! is een interactieve rondvaarttour en duurt 45 minuten. Het hele jaar wordt er tussen 9.30 en 17.00 uur elk half en heel uur afgevaren. Via een app kunnen bezoekers kiezen uit tien talen. Tijdens de vaart worden beelden van toen en nu getoond. Gaby Lovers: “Het toeristische landschap in Nederland vraagt om meer interactieve belevingen. Elke Nederlander zou trots moeten zijn op onze molens. Onze eigen helden.”

Windmill Cruises ging 1 mei van start op de Zaanse Schans. De officiële opening is op 25 mei. Deze zal worden verzorgd door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad.

Zaanse Schans © Windmill Cruises
© Windmill Cruises

Speciaal arrangement Nationale Molendagen

Speciaal voor de Nationale Molendagen (12 en 13 mei as) brengt Windmill Cruises in samenwerking met Vereniging Zaanse Molens een bijzonder arrangement, t.w. Arrangement ‘Helden in Zicht…!’.

Het arrangement houdt het volgende in:

Naam: Helden in Zicht…! (zelfde naam als het storytelling verhaal)
Miv : 12-5-18 (start Nationale Molendag, 12 en 13 mei 2018)
Looptijd: tot 1-1-2019

Inhoud: Windmill Cruise (45 minuten)
-Bezoek aan een oliemolen (keuze uit molen De Zoeker of molen De Bonte Hen)
-Gratis geschenk, op te halen in een van de oliemolens. Betreft een Oudhollands flesje gevuld met Arachideolie (vers bereid in de oliemolens)

Prijs: Volwassenen € 15,00 p.p. Kinderen (4-12 jaar) € 10,00 p.p.

3.5/5 - (4 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *