Shadow

Nieuw boekingssysteem van TravelXL operationeel

TravelXL vakanties vanuit DuitslandTravelXL stelt vandaag het nieuwe boekingssysteem “Schmetterling Argus” voor het boeken van het aanbod van Europese reisorganisaties, operationeel ter beschikking aan alle TravelXL Travelcenters en White-label vestigingen. Deze beschikken nu over een boekingssysteem waar meer dan 40 Duitse en andere reisorganisaties in boekbaar zijn.

Dit is het eerste project als uitkomst van het partnerschap tussen TravelXL en Schmetterling, een van de grootste reisbureau ketens in Europa. Het Europese systeem is voor 90% beschikbaar in het Nederlands.

Nederlands sprekend Servicecenter

Gelijk hiermee beschikt TravelXL over een Nederlands sprekend Servicecenter, voor vragen over boekingen, systeem etc. in Roermond. Dit center is 6 dagen per week geopend.

Voordelen van het Schmetterling Vanessa boekingssysteem

Het ‘Schmetterling Vanessa’ boekingssysteem, onderdeel van ‘Schmetterling Argus’, biedt de gebruikers direct vele voordelen als:
– Prijsvergelijkingen tussen Europese, o.a. 40 Duitse, touroperators
– Real-time Packaging mogelijkheden( Dynamic Packaging)
– Vertrekmogelijkheden vanaf alle luchthavens in Nederland, Duitsland, België e.a.
– Hotels en beddenbanken o.a. booking.com (per 18 februari)
– Cruise boekingsmogelijkheden (per 27 februari)
Voor het gemak van de Travelcenters heeft Schmetterling 2 gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor de balie gecreëerd. Zelfs zonder specifieke kennis is het eenvoudig om boekingen te maken. Ook is de commissiestructuur aantrekkelijk, omdat de Duitse TO’s commissie toekennen over de totaalprijs en vluchten, belastingen etc. niet van commissie uitsluiten.

Honderden euro’s voordeel voor klanten

“Met dit systeem beschikken de TravelXL Travelcenters en White-label partners over een bijzondere verkooptool voor hun klanten. Er kan optimaal gebruik worden gemaakt van de grote prijsverschillen met o.a. Duitsland vanwege het feit dat de seizoenen verschillend zijn. Het klantvoordeel kan hierbij tot honderden euro’s per persoon oplopen.

Consumentenwebsite

Ook lanceert TravelXL gelijktijdig de Nederlandstalige consumenten website ‘TravelXL.nl/vanuitduitsland’. Het totale assortiment van pakketreizen, hotels, vluchten en vakantiehuizen is hierin boekbaar. Na het maken van de boeking wordt door het dichtstbijzijnde Travelcenter direct met de klant contact opgenomen om de boeking te checken en definitief te maken. Dit is uit service oogpunt een bijzondere USP omdat wij op deze wijze optimaal gebruik maken van de combinatie website en Travelcenter” aldus Ronald Raadsheer.

Sharing is caring!