Nieuw bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen: combineer je evenement met een boottocht

Geplaatst door Redactie op 6 juni 2019 om 13:38 in de categorie Beurzen en evenementen

Maar weinigen weten dat het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam een steiger aan de Mauritskade heeft. KIT breidt dan ook haar locatie-aanbod uit, nu het een samenwerking aangegaan is met Amsterdam Boats. Wie bij het KIT een conferentie of evenement boekt kan per salonboot, tjalk of sloep arriveren, of bijvoorbeeld een lunch of receptie na afloop van het evenement op het water organiseren. Een tochtje over het water is een leuke aanvulling voor vrijwel iedere zakelijke en feestelijke aangelegenheid!

Combineer je evenement of congres in het Koninklijk Instituut voor de Tropen met een rondvaart door de Amsterdamse grachten. ©  KIT/Amsterdam Boats

Combineer je evenement of congres in het Koninklijk Instituut voor de Tropen met een rondvaart door de Amsterdamse grachten. © KIT/Amsterdam Boats

Majestueus gebouw en klassieke boten: The perfect match

Amsterdam Boats is een rederij die beschikt over een breed aanbod aan klassieke salonboten, tjalken en sloepen met een capaciteit van 4 tot 60 personen. Een perfecte match dus voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat haar majestueuze gebouw al jaren uitleent voor kleinschalige partijen, festivals, symposia en grote meerdaagse congressen – desgewenst inclusief verblijf in het Amsterdam Tropen Hotel. Bovendien is het extra fijn hier vertoeven, want de opbrengst van evenementen die hier worden georganiseerd komt ten goede aan uiteenlopende (ontwikkelings)projecten van de kennis-afdelingen van het instituut.

CO2-neutraal vareb door de grachten

Amsterdam Boats is op MVO-gebied hard aan de goede (vaar)weg aan het timmeren, en vindt ook hiermee een match bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat zich al jaren richt op duurzame ontwikkeling en inmiddels ook het label SDG House draagt. Ruim de helft van de vloot van Amsterdam Boats is uitgerust met een emissievrije elektrische aandrijving. De dieselmotoren zijn schoon, zuinig en stil en de verbruikte diesel wordt gecompenseerd via een CO2 compensatieprogramma zodat elke vaartocht 100% CO2-neutraal is. Probeer het eens, en mail voor meer informatie naar events@kit.nl. Meer informatie is te vinden op de evenementenpagina op de site van het KIT.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking. Het instituut richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel.

Sharing is caring!

Comments are closed.