Shadow

Nederlandse vrouw meeste invloed wintersportbestemming

wintersport BelvillaTijdens de voorbereiding van de wintersportvakantie heeft de Nederlandse vrouw het meeste invloed. Ongeveer 42% van de vrouwen doet voornamelijk het voorwerk. Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla. Een derde van de Nederlanders kiest samen de wintersport.

Opmerkelijk is dat mannen denken samen alles voor de wintersport uit te zoeken, maar de vrouwen aangeven dat ze het voorwerk voornamelijk alleen doen. Tussen mannen en vrouwen is dus een verschil in beleving over wie het meeste voorwerk voor de wintersport doet.

Man de baas in auto

Waar de vrouw tijdens de voorbereiding het voor het zeggen heeft, heeft de man de broek aan als de wintersport begint. De Nederlandse man zit namelijk achter het stuur naar de wintersportbestemming. Iets meer dan 1% van de vrouwen rijdt de hele weg naar het gebied. De rest van de Nederlandse koppels wisselt af.

Op de latten met de hele familie

Wintersport wordt er bij de Nederlanders met de paplepel ingegoten. Ongeveer een derde neemt de kinderen onder de drie jaar al mee op wintersport. Meer dan de helft neemt hun kroost mee als ze vier jaar of ouder zijn. Wintersport is een familievakantie bij uitstek. Reisgezelschappen op wintersport bestaan voornamelijk uit het eigen gezin (37,5%), uit drie generaties (26,1%) of uit meerdere bevriende gezinnen (21,8%). Ook oudere kinderen gaan nog mee op wintersport, bijna 84% van de ouders verwacht dat hun kinderen ook na hun 18e nog mee willen.

Internet belangrijker dan goede locatie

Naast sporten is ook een fijn verblijf belangrijk. Een wintersportvakantiehuis wordt vooral gekozen op basis van een goede prijs/kwaliteitverhouding (95,6%). Daarnaast hechten de Nederlanders het meeste waarde aan de aanwezigheid van WiFi. Het is zelfs zo dat Nederlandse wintersporters WiFi belangrijker vinden dan een goede ligging van het vakantiehuis, bijvoorbeeld dichtbij de piste.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!