Nederland blijft belangrijkste markt voor Duits toerisme

Geplaatst door Redactie op 12 december 2014 om 11:43 in de categorie Bestemmingen

Tussen januari en september 2014 is het aantal buitenlandse overnachtingen in Duitsland gestegen naar 58,8 miljoen. Volgens actuele cijfers van het Statistisches Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek, werden 2,9 miljoen extra overnachtingen geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

©  Stiftung Rammelsberg

© Stiftung Rammelsberg

Het gaat hierbij om accommodaties met minimaal tien bedden. Dit betekent een groei van in totaal 5,1 procent. Nederland voert nog altijd met ruime afstand de top 10 van belangrijkste markten aan. Op de vakdag van de Vakantiebeurs gaat het Duits Verkeersbureau in op de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen van het toerisme naar Duitsland.

“De dynamische groei in het incoming-toerisme geeft het gehele Duitse toerisme wederom duidelijke impulsen. De plus van meer dan 5 procent tegen het eind van het derde kwartaal van 2014 ligt duidelijk boven de al zeer mooie groeicijfers over de periode januari tot en met september 2013 (plus 3,8 procent). Aan de hand van deze tussenstand zijn we optimistisch over de overnachtingsbalans van het gehele jaar 2014,” verklaart Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Nederland blijft top 10 aanvoeren

Met een plus van 12,2 procent over 1,9 miljoen overnachtingen in de periode januari tot en met september heeft Polen voor het eerst Rusland ingehaald als toeristische markt. Polen behoort nu tot de tien belangrijkste markten voor het Duitse toerisme. Nederland neemt de nummer 1-positie in deze top 10 in. Zwitserland genereerde op de tweede plek een bovengemiddelde groei van 6,8 procent, gevolgd door de Verenigde Staten (plus 4,8 procent). De plekken hieronder worden ingenomen door Groot-Brittannië (plus 4,2 procent), Italië (plus 5,4 procent) en Oostenrijk (plus 6,0 procent). Vanuit de Russische markt is zoals verwacht wederom een teruggang te zien in september. Hiermee komt het toerisme uit Rusland over de eerste negen maanden op een krimp van 3,9 procent.

Duitsland blijft favoriet vakantieland Nederlanders

Uit het onlangs gepubliceerde ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-Nipo blijkt dat Nederlanders in 2014 maar liefst 3,4 miljoen vakanties doorbrachten in Duitsland, een groei van 6 procent. In 2013 ging 18 procent van alle Nederlandse vakanties naar Duitsland, in 2014 groeide dit naar 19 procent. Dit terwijl het totale aantal vakanties van Nederlanders over dezelfde periode met 1,5 miljoen daalde naar 35 miljoen (-1,5 procent).

Naar Duitsland op vakantie? Pak de trein en boek je treintickets online.

Nederland blijft belangrijkste markt voor Duits toerisme
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.