Shadow

Münster: een stad met flair

geheimMünster kuhviertel_10_kleinMünster, de stad vlak bij de Aasee, is de fietshoofdstad van Duitsland. Rondom het historische centrum is zelfs een rondweg voor fietsers en wandelaars aangelegd en in de binnenstad zijn verschillende overdekte fietsenstallingen. De stad heeft twee gezichten. Enerzijds is er het voorname Münster met de schitterende Prinzipalmarkt en barokke stadspaleizen, anderzijds de hippe, moderne studentenstad met een bruisend uitgaansleven en de trendy oude haven met een combinatie van oude pakhuizen en moderne architectuur.

Enorm aanbod aan winkels en musea

Het winkelaanbod in Münster is enorm en toch ligt alles op loopafstand. Zoals de exclusieve boetiekjes en juweliers, antiekwinkeltjes en andere speciaalzaken onder de bogen aan de Prinzipalmarkt. De bonte mix van schoenen- en kledingwinkels en cafeetjes in de oudste handelsstraat van Münster, de Salzstraße, mag je niet missen. De Ludgeristraße staat zelfs in de top-10 van de mooiste winkelstraten van Duitsland. Een bijzondere attractie is de moderne winkelpassage Münster Arkaden, met luxe winkels en een indrukwekkend gastronomisch aanbod. En u kunt meteen doorsteken naar een van de interessante musea van de stad, het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Ook andere musea, zoals het Museum für Lackkunst of het LWL-Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte, liggen midden in de stad.

Een greep uit de evenementen in Münster in 2014:

 • Internationale Hanzedag | 4 mei
  De beroemde Prinzipalmarkt wordt omgetoverd in een groot openluchtrestaurant. Winkeliers uit de binnenstad serveren tussen 11 en 19 uur persoonlijk Westfaalse belegde broodjes, bier en wijn. Bovendien worden gratis rondleidingen over Münster en de Hanze aangeboden.
 • Send | 25 oktober t/m 2 november
  De grootste kermis van het Münsterland met nostalgische carrousels bloedstollende attracties, lekkernijen en de ‘potmarkt’, waar overigens niet alleen potten verkrijgbaar zijn.
 • Schauraum: een weekend vol kunst en cultuur | 18 t/m 21 september
  Aan het einde van de zomer viert Münster een cultuurfeest. Boeiende tentoonstellingen, livemuziek en een gevarieerd aanbod van eten en drinken lokken kunstliefhebbers van heinde en verre. Op zaterdag 20 september zijn de musea en galeries van Münster tot ´s avonds laat geopend tijdens de ‘Nacht van de galeries en musea’. De toegang is gratis. Het hoogtepunt dit jaar is de heropening van het LWL-Museum für Kunst und Kultur. De enorme collectie met kunstvoorwerpen van de Middeleeuwen tot heden zijn te bewonderen in 51 ruimtes.
 • De kerstmarkten van Münster | 24 november t/m 23 december
  Münster heeft niet één, maar vijf kerstmarkten die de stad tijdens de advent veranderen in een wintersprookje. De oudste kerstmarkt, met onder meer sieraden en kunsthandwerk, bevindt zich op de binnenplaats van het stadhuis. Bij de Lambertikirche zorgt de ‘Lichtermarkt St. Lamberti’ voor een sprankelende sfeer. Rondom het beeld van de Kiepenkerl (marskramer) staan traditionele kraampjes. De kribbe en de 6 m hoge houten piramide vormen het hoogtepunt op de Aegidii-kerstmarkt. Kunst-handwerk en typische kerstlekkernijen zijn in overvloed op de Giebelhüüskesmarkt verkrijgbaar.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

Sharing is caring!