Shadow

Mountain Bike Race in Oman

Van 27 januari t/m 30 januari vindt de vierdaagse Trans Hajar Mountain Bike Race plaats. Tijdens de race worden deelnemers uitgedaagd op extreme trails, over onverharde wegen, steile afdalingen en door tropisch groene wadi’s. De Trans Hajar Mountainbike Race voert over ruim 300 kilometer door het Al Hajar gebergte in Oman en wordt in 2017 voor de zevende keer georganiseerd. De race werd opgericht door een groep mountainbike liefhebbers en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meerdaagse mountainbike etappes. Deelnemers van alle niveaus De Trans Hajar Mountainbike Race is geschikt voor deelnemers van alle niveaus, zowel amateur als professionele mountainbikers.

Ook Nederlandse deelnemers

Op 27 januari zullen deelnemers van over de hele wereld aan de start verschijnen om deel te nemen, ook Nederland is vertegenwoordigd. Uiteindelijk worden de winnaars bepaald op basis van de racetijden van de vier etappes en beloond met een geldprijs.
De Trans Hajar Mountainbike Race voert door het Al Hajar gebergte. Tijdens de route zijn de racers verzekerd van prachtige uitzichten die het gebergte biedt. Al Hajar is het grootste bergmassief van Oman en heeft een lengte van 600 kilometer, uitgestrekt van Musandam tot Sur. Het Al Hajar gebergte leent zich uitstekend voor mountainbiken, voornamelijk in de wintermaanden wanneer de temperatuur iets lager ligt.
Het Sultanaat Oman biedt een scala aan outdooractiviteiten. Naast mountainbiken kun je in Oman ook nog andere diverse outdooractiviteiten ondernemen zoals klimmen, caving en hiken.

Zet Oman op je bucketlist voor 2017 en boek je reis bij:

KLM
Tui Vliegtickets

Sharing is caring!