Shadow

Met de e-bike door Tirol

Op de fiets door Tirol kan gemakkelijker zijn dan je denkt. Dankzij het flinke netwerk van oplaadpunten behoren ook langere tochten in Tirol tot de mogelijkheden.

©Kitzbüheler Alpen-Brixental / Kurt Tropper

Van de Achensee via het Ötztal tot de Kitzbüheler Alpen zorgen de 20 e-bikeregio’s van de grootste e-bikebestemming ter wereld er in Tirol voor dat de energie altijd op peil blijft. E-bikes zijn er gemakkelijk en voordelig te huur, bij de fietsverhuur staan ruilaccu’s klaar en er zijn e-bikeroutes verkrijgbaar. Neem je je eigen e-bike mee? Sluit dan een goede e-bike verzekering af.

E-biken in de Kitzbueheler Alpen

Duizend kilometer, 330 e-bikes, 89 verhuurbedrijven, 77 accustations, 45 plaatsen in het Tiroler laagland in negen toeristische regio’s met zeven fietsspeciaalzaken: dit zijn de indrukwekkende cijfers voor de Kitzbüheler Alpen. Dit gebied vormt samen met het Kaisergebirge het grootste e-bike-netwerk ter wereld. Op een e-bikekaart met routetips staat alles vermeld wat je nodig hebt voor een tocht op de e-bike, van routes en accustations tot reparatie- en verhuurbedrijven. Voor dit indrukwekkende routenetwerk werken het Brixental , Kitzbühel en Wilder Kaiser, St. Johann, Kufstein, Kaiserwinkl, het Pillerseetal, het Wildschönau en Hohe Salve nauw samen.

Paznauntal-Ischgl: hoogst gelegen e-bikegebied ter wereld

Met elektrische fietsen kom je nu makkelijk op plekken die voorheen aan fietsers met een zeer goede conditie waren voorbehouden. In Paznaun-Ischgl, een van de hoogst gelegen e-bikegebieden ter wereld,  helpen verhuurbedrijven en accustations je letterlijk stukken verder. Ook wordt de accu op tijd opgeladen.

Op de e-bike kan eigenlijk iedereen in de regio Alpbachtal Seenland de 20 kilometer lange route van Inneralpbach naar Tiefenbachklamm in Brandenberg afleggen. Of doe de 35 kilometer lange route naar Kufstein. In Hall-Wattens fiets je op de e-bike even gemakkelijk naar het Kugelwald am Glungezer bij Tulfes op 1.560 meter hoogte. Of trap jezelf naar de historische binnenstad van Hall.

E-biken over de Via Claudia Augusta

Inmiddels is ook het laatste deel van de Via Claudia Augusta, de langeafstandsroute in het Tiroler Oberland, overal voorzien van fietsverhuurpunten en accustations. Voor een overzicht van het routenetwerk in het Stubaital hoef je niet eens de deur uit. Met de online kaart van Stubai stippel je gewoon thuis vanuit je luie stoel je eigen route uit.

Sharing is caring!