Meerderheid vliegpassagiers boekt het liefst ruim van tevoren

Geplaatst door Redactie op 18 februari 2014 om 14:11 in de categorie Reisorganisaties

vroegboekenEen meerderheid van de vliegtuigpassagiers boekt zijn vliegtickets het liefst zo vroeg mogelijk, zelfs als dat betekent dat ze een eventuele prijsverlaging mislopen.

Dat blijkt uit onderzoek van een internationale ticketvergelijker. De zoekmachine deelde ticketboekers in vijf verschillende typen in en vroeg 5000 internationale klanten in welk type zij zichzelf het meest herkenden.

Ticketprijzen vergelijken

Een meerderheid van 41,6 procent zag zichzelf als de op veilig spelende boeker. Dit type passagier boekt vroeg om zeker te zijn van een plaats, ook al betekent dat dat ze een eventuele lastminutekorting mislopen. De prijs kan immers ook nog stijgen, redeneren ze. Met 27,3% staat de vergelijkende boeker (die niet teveel risico neemt, maar wel zeker wil zijn van een goede prijs) op een tweede plek. Op de derde plek met 11,1% staat de spontane boeker, een relaxed type dat boekt als hij of zij een aanbieding ziet met een goede prijs en een leuke bestemming. De ondervraagde reizigers herkennen zich het minst in de gokker die gaat voor de scherpste prijs en het risico neemt dat er geen tickets meer beschikbaar zijn (10,4%). Het laatste type is de efficiënte boeker (9,6%). Dit type passagier heeft geen zin in vergelijken en boekt wanneer het uitkomt. Op zich is het niet verwonderlijk dat dit type het slechts scoort onder bezoekers van een vergelijkingssite.

Tickets zoeken op mobiel, tickets boeken op pc

Ondanks de verschillen in de typen boekers hebben ze wel iets gemeen. De meerderheid gebruikt namelijk een mobiel apparaat om tickets te zoeken en inspiratie op te doen, maar het daadwerkelijke boeken gebeurt vaak via een desktop.

“Uit dit onderzoek blijkt dat de prijs bij het boeken van een vlucht niet altijd de belangrijkste factor is”, zegt Linda Hoebe, landenmanager bij de ticketzoeker. “Voor een meerderheid van de reizigers weegt gemoedsrust en voorpret blijkbaar zwaarder.”

Lees ook: “Een reis boeken wordt weer deel van de voorpret“.

Sharing is caring!

Comments are closed.