Meer reizigers naar Guatemala

Geplaatst door Redactie op 3 september 2014 om 15:36 in de categorie Bestemmingen

GuatamalaIn het tweede kwartaal van dit jaar ontving Guatemala 26 procent meer buitenlandse bezoekers ontvangen dan in het voorgaande jaar. Het land zit in de lift en wil avontuurlijke Nederlandse reizigers aanspreken. Dat doet het met het thema ‘Life Lessons’, gebaseerd op levenservaringen uit reizen en een 3-daagse ‘Maya Trek’, waarbij natuur, cultuur en archeologie centraal staan. Tijdens het Haagse Embassy Festival op 6 september a.s. zet het land zelfs zijn Ambassadeur in om geïnteresseerden rechtstreeks te informeren over de bestemming. 

Life Lessons

Wat er te ontdekken valt legt Pedro Duchez, directeur van het Guatemalteeks instituut voor toerisme (INGUAT), uit: “We nodigen reizigers uit om Guatemala ‘anders’ te komen ontdekken. We hopen dat reizigers zich completer voelen na een bezoek aan ons land, met nieuwe verhalen om te delen en een verlangen om zichzelf en het land te ontdekken voor de komende jaren. De campagne levert ook een grote bijdrage aan de wereldwijde naamsbekendheid.”

Een andere belevenis waar het land trots op is, is Maya Trek. Hier maakt de bezoeker kennis met het grootste Maya biosfeer reservaat van Guatemala.  De 3-daagse tocht wordt begeleid door ervaren gidsen en loopt dwars door het hart van de Maya wereld, die zo’n 19 procent van het totale landoppervlak van Guatemala in beslag neemt. De Maya jungle beslaat de landen Mexico, Belize en Guatemala en behoort tot een van de grotere tropische wouden in de regio.

Embassy Festival

Tijdens het tweede Embassy Festival in Den Haag zullen Ambassadeur van Guatemala, de heer J.A. Lemcke Arevalo en Trade Commissioner Claudia de León Aguirre aanwezig zijn in het Guatemala paviljoen. Hij ondersteunt het team van Visit Guatemala van harte. Tijdens het Embassy Festival worden verschillende culturen samengebracht door een breed scala aan muziek, culinaire delicatessen, theaterstukken, kunst, diverse activiteiten en meer. Het festival vindt plaats op zaterdag 6 september van 12:00 tot 21:00 uur

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.