Lovende reviews voor pas geopende LEGO House – Home of the Brick

Geplaatst door Redactie op 17 oktober 2017 om 15:53 in de categorie Attracties

Het LEGOLAND® Billund Resort in het zuiden van Denemarken heeft er een nieuwe attractie bij: LEGO® House – Home of the Brick. Dit unieke belevingscentrum opende haar deuren op 28 september jl. in het centrum van Billund (Jutland) en heeft sinds de opening LEGO fans van alle leeftijden mogen verwelkomen.

Lego Brickhouse (foto: VisitDenmark)

Lego Brickhouse (foto: VisitDenmark)

Het gebouw, ontworpen door architect Bjarke Ingels (BIG), heeft een oppervlakte van 12.000 m2 en weerspiegelt het iconische steentje in het gehele ontwerp. Samen met het familiepark LEGOLAND® zorgt deze attractie ervoor dat Billund de enige plek ter wereld is waar bezoekers dé ultieme LEGO beleving kunnen ervaren.

LEGO House – Home of the Brick

Het gebouw weerspiegelt zowel binnen als buiten het verhaal achter het wereldberoemde LEGO steentje, dat in 1968 op exacte dezelfde plek in de werkplaats van Ole Kirk Christiansen werd bedacht. In het ontwerp zijn 21 verschillende blokken te herkennen die met elkaar zijn verbonden. Ieder blok heeft van bovenaf gezien een eigen kleur. Het blok aan de bovenkant van het gebouw, The Keystone (De Sluitsteen) heeft exact dezelfde afmetingen (op schaal) als een 2×4 LEGO steentje. De gevel is bedekt met keramische tegels. Ook hiermee wordt de illusie gewekt van een bouwwerk dat is samengesteld uit LEGO steentjes.
Voor de constructie is 1.900 ton staal gebruikt, een enorme hoeveelheid vergeleken met gebouwen van dezelfde afmetingen. Deze enorme hoeveelheid was noodzakelijk om één van de belangrijkste ontwerpelementen mogelijk te maken: een LEGO Square van 2.000 m² zonder zichtbare columns.

LEGOLAND: Grootste Halloween beleving tot nu toe

Iedereen die in de herfstvakantie het LEGOLAND Billund Resort bezoekt, kan een groots Halloween spektakel verwachten. Niet ver van het LEGO House vindt er in het LEGOLAND park het grootste Halloweenfeest allertijden plaats. Tot en met 5 november kunnen bezoekers namelijk genieten van een griezelig gezellig park versierd met honderden pompoenen, spinnen en andere enge schepsels. Kinderen kunnen samen met hun ouders op een ‘Brick-or-treat’ tocht langs de duistere maar altijd aardige vreemde wezens die zich verschuilen in hun kleine huisjes. Verspreid over het gehele park zijn er spookachtige LEGO decoraties en monsters met eigenaardige details. Kinderen kunnen verder deelnemen aan diverse bouwactiviteiten of in een gigantische LEGO pompoen klimmen, gebouwd uit meer dan 100.000 LEGO steentjes.

Lees ook de reisreportage over Legoland.

Lovende reviews voor pas geopende LEGO House – Home of the Brick
2.2 (44%) 5 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.