Legoland viert 50ste verjaardag met uitbreiding Legoredo-Town

Geplaatst door Redactie op 16 januari 2018 om 11:10 in de categorie Attracties

Het originele pretpark Legoland in het Deense Billund viert op 7 juni 2018 haar vijftigste verjaardag. De atrractie Lego Canoe in het nostalgische Legoredo Town wordt voor de gelegenheid gerenoveerd en de nieuwe achtbaan Den Flyvende Ørn vergroot het themagebied met 2.500 m². Ook de entree van het pretpark wordt versierd met enorme Lego-modellen en kleurrijke façades, zodat iedere bezoeker in dit bijzondere jaar feestelijk wordt verwelkomd.

Artist impression van de nieuwe Lego-attractie Den Flyvende Ørn © Legcoland/Visit Denmark.

Sinds de opening van Legoland in 1968 breidde het pretpark ieder jaar uit met nieuwe themagebieden en attracties. Dat geldt ook voor het themagebied Legoredo Town. Wat in eerste instantie begon als een Indianenkamp groeide al snel uit tot Legoredo Town, Lego’s variant van het Wilde Westen vol met cowboys, goudzoekers en Indianen.

Nieuwe attractie Legoland: Den Flyvende Ørn

Voor de vijftigste verjaardag van het park is een nieuwe achtbaan voor dit themagebied ontworpen, Den Flyvende Ørn (De Vliegende Adelaar). Christian Woller, Managing Director Legoland: “Legoredo vertegenwoordigt het nostalgische van Legoland en zou daarom nog vele jaren moeten blijven bestaan. Vanuit die gedachte hebben wij er voor de vijftigste verjaardag voor gekozen om dit gebied te renoveren en te breiden met een nieuwe Lego-attractie.”

De rit speelt zich af op de rug van een jonge adelaar die zijn weg baant door een indrukwekkend landschap geïnspireerd op de Rocky Mountains. De vlucht start op 11 meter hoogte voorbij de Ørneklippen (De Adelaarsrots). Vanaf dat punt zien de achtbaanpassagiers de moeder met haar jongen zitten. Vóór de vlucht eindigt raast de jonge adelaar nog langs meren en andere Lego-dieren.

Kleurrijke entree Legoland

Ook de entree van Legoland gaat op de schop. Zo komen er kleurrijke façades en een gigantische rode Lego-dinosaurus. Woller: “Wij willen onze gasten, zodra zij hun eerste stappen in het pretpark zetten, een beleving meegeven waarin zij volledig opgaan in het Lego-universum. Dit is waarom onze focus extra is toegespitst op de uitstraling van de entree. Kinderen moeten het gevoel krijgen dat hun Lego-dozen van thuis zijn getransformeerd tot ongelooflijke proporties en zij zich daar nu middenin bevinden.” Legoland opent het nieuwe seizoen pp 24 maart 2018.

Legoland populair bij Nederlandse toeristen

Voor de Nederlandse toerist is Legoland een populaire bestemming. Met name de meivakantie wordt steeds vaker gebruikt om in Denemarken vakantie te vieren. Legoland zal hierop inspelen door een aantal activiteiten gedurende deze periode ook op de Nederlandse bezoeker af te stemmen.

Een verjaardag met een record?

De verjaardag van Legoland wordt niet alleen gevierd met nieuwe attracties en opgeknapte facades. “Wij willen samen met onze gasten het record gaan verbreken en ’s werelds hoogste Lego-toren bouwen. Dat doen we wanneer het Lego Tower Event Legoland in juni zal aandoen”, voegt Christian Woller hieraan toe. Het laatste record van ’s werelds hoogste Lego toren werd in 2015 in Milaan gevestigd. Het publiek mocht meebouwen. Dit resulteerde in een 35 meter hoge bouwwerk, samengesteld uit meer dan een half miljoen gekleurde blokjes.

Kijk voor vakanties in of nabij Legoland bij onder meer TUI, Vacanceselect, Belvilla, De Jong Intra en Landal.

Sharing is caring!

Comments are closed.