Shadow

Kunstwerken van LEGO vanaf 28 mei in Nederland

artofbrickThe Art Of The Brick komt tijdelijk naar Nederland. De tentoonstelling bestaat uit meer dan zeventig kunstwerken die vanaf woensdag 28 mei te zien zijn in Amsterdam. De man achter deze  ruim één miljoen LEGO®-stenen is de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben.
De tentoongestelde objecten zijn levensgrote creaties, veelal van menselijke figuren, maar ook het skelet van een T-Rex van zes meter lang, gemaakt van meer dan 80 duizend bouwsteentjes, is onderdeel van de expositie. Daarnaast zijn Sawaya’s interpretaties van bekende kunstwerken te zien, zoals De Denker van Rodin, de Mona Lisa van Da Vinci, de Venus van Milo en Vermeers Meisje met de parel.
The Art of the Brick trok wereldwijd al miljoenen bezoekers, onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai en Singapore.

Bezoekersinformatie Lego-tentoonstelling

The Art of the Brick is vanaf woensdag 28 mei 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien.

Sharing is caring!