Dompel je onder in het bruisende Venlose Carnaval

Geplaatst door Redactie op 14 februari 2014 om 14:08 in de categorie Beurzen en evenementen

BLISS Venlo 2Het echte Carnaval vind je in Venlo. Stijf van tradities, goede carnavalsmuziek en feest op straat. Een massa- evenement van tienduizenden mensen. Een van beste verkochte boeken van vorig jaar treft het wezen van het Venlose carnaval. ‘Naar de overkant van de nacht’ van de Amsterdammer Jan van Mersbergen. Hoeveel lezers komen dit jaar naar Venlo? Canaval is meer dan een boerenkiel of stofjas aantrekken en veel alcohol drinken. Het is een groot feest waar alles anders is dan anders, waar lol en melancholie hand in hand gaan. Slechts in een paar steden vind je het echte Carnaval, en Venlo is van deze steden het meest authentiek gebleven.

Wat maakt Carnaval in Venlo zo speciaal?

  • De beste carnavalsmuziek vind je hier. Venlose liedjes hebben zes van de tien keer afgelopen jaar gewonnen in de provinciale wedstrijd. De muziek klinkt overal in de stad.
  • Het carnaval speelt zich voor een groot deel op straat af, de hele stad is er vijf dagen van doordrenkt. Het wordt massaal gevierd door iedereen. Het levert prachtige, filmische beelden op.
  • Het is authentiek, vol tradities die geleefd worden. Niet verdund door invloeden van buitenaf. Muziek van de Deurzakkers zul je hier nergens horen.
  • Ook voor Randstedelingen en andere niet-Limburgers!

Dat het Venlose carnaval ook uitstekend geschikt is voor de “Westerling” bewijst schrijver Jan van Mersbergen. Jaarlijks vertrekt hij met zo’n 150 Amsterdamse vrienden naar Venlo. ‘Naar de overkant van de nacht’ is gebaseerd op zijn ervaringen. Het boek won de Libris Literatuurprijs 2012 en ging reeds 200.000 keer over de toonbanken. In 2015 volgt een verfilming van het boek, door de bekende regisseur Pieter Kuijpers.

Lees ook: Verrassend Venlo en Venray.

Meer informatie: pieter@prinspromotions.nl
Meer informatie over Carnaval in Noord Limburg: http://www.liefdevoorlimburg.nl/evenementen/carnaval/

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.