Shadow

Kopenhagen krijgt jaarlijks halve marathon van IAAF

Copenhagen,_channelDe Deense hoofdstad Kopenhagen krijgt vanaf volgend jaar een nieuw groot jaarlijks atletiekevenement van wereldklasse, een halve marathon. De wedstrijd zal op 20 september 2015 voor het eerst worden gelopen en is een belangrijke mijlpaal op atletiekgebied voor Denemarken.

De Deense atletiekfederatie zal samen met de Kopenhaagse atletiekvereniging Sparta de organisatie voor haar rekening nemen. Gehoopt wordt dat de marathon door de IAAF op de agenda zal worden gezet als een Road Race Gold Label-evenement. Dit zou betekenen dat de beste atleten van de wereld aan de start zullen verschijnen. Het zou ook het eerste terugkerende topevenement in deze categorie in Scandinavië zijn. Overigens staat vast dat het evenement ook zal worden opengesteld voor recreatielopers.

Het is de verwachting dat duizenden atleten uit de hele wereld volgend jaar aan de halve marathon van Kopenhagen zullen deelnemen. Het evenement betekent ook een belangrijke impuls voor de toeristische branche in de Deense hoofdstad.

Sharing is caring!