Shadow

Good France: 1000 chefs koken 1000 menu’s wereldwijd

LE-PROJET-GOUT-DE-FRANCEOm de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt op 19 maart 2015 een “diner à la française” gekookt en gereserveerd. Maar liefst 1000 chefs verenigen zich om 1000 menu’s wereldwijd te bereiden vieren tijdens het Goût de / Good France evenement.

Good France is een initiatief van de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius. Het project wordt ondersteund door een groot aantal Franse chefs, onder leiding van Alain Ducasse. Sinds 2010 staat de Franse gastronomie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit kader vinden diverse Franse culinaire evenementen plaats.

In 1912 nam Auguste Escoffier het initiatief voor “les Dîners d’Épicure”: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. Goût de / Good France ontwikkelt dit idee in 2015 en wil met dit evenement alle soorten restaurants van over de gehele wereld bijeenbrengen.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *