Shadow

Kom met camera naar Vakantiebeurs

Leer betere vakantiefoto’s maken met camera en smartphone op Zoom.nl fotografiepaviljoen.

Géén foto’s maken op vakantie? Bijna ondenkbaar, al was het maar omdat iedereen een mobieltje bij zich heeft waarmee tegenwoordig ook mooie herinneringen vast te leggen zijn. Reizigers en (amateur)fotografen behoren dus tot dezelfde doelgroep, realiseerde de organisatie van de Vakantiebeurs zich tegelijkertijd met Zoom.nl, het magazine en online fotografieplatform met meer dan 110.000 geregistreerde gebruikers. Dus werd meteen duidelijk dat de handen ineengeslagen moesten worden. Het resultaat is het nieuwe Zoom.nl fotografiepaviljoen op de Vakantiebeurs, van woensdag 15 t/m zondag 19 januari 2014.

Innoveren
Zoom.nl is in 2014 één van de nieuwe partners van de Vakantiebeurs. ‘‘De beursorganisatie is volop bezig om te innoveren en om nog meer beleving en sfeer te creëren voor de bezoeker. Daar denken wij een bijdrage aan te kunnen leveren met het fotografiepaviljoen. Foto’s maken is onlosmakelijk verbonden met reizen. Om te weten te komen hoe je jouw vakantie het best kunt vastleggen, kom je naar het fotografiepaviljoen’’, vertelt Boudewijn Muijser, event manager van Zoom.nl.

Experts en workshops
Iedereen kan hier terecht voor tips en trucs van ervaren fotografen, maar ook van producenten van apparatuur. Een deel van het paviljoen wordt ingenomen door een aantal grote merken die weer experts meenemen die alles kunnen vertellen over camera’s, randapparatuur en nabewerking. ‘‘Daarnaast organiseren wij thematische workshops van gemiddeld een minuut of twintig waar iedereen gratis naar binnen kan lopen. Uiteraard gaan we daar in op pure reisfotografie, maar je moet ook denken aan een spoedcursus natuur- of landschapsfotografie, want daar kun je tijdens reizen ook veel aan hebben. Wat ik zelf ook erg aardig vind, is dat we een workshop geven over fotograferen met de smartphone die tegenwoordig bijna iedereen bij zich draagt. Met de moderne mobiele telefoons zijn de alleraardigste foto’s te maken.’’

Vakantiebeurs Fotowedstrijd
Zoom.nl zelf duikt op de Vakantiebeurs in de rol van gastheer voor de ongeveer 50.000 lezers van het eigen magazine en de 110.000 geregistreerde gebruikers van de website. ‘‘Wij gaan hen allemaal uitnodigen om met hun camera langs te komen. Samen met de Vakantiebeurs organiseren wij een fotowedstrijd waar elke bezoeker aan mee kan doen. Het is de bedoeling om de sfeer en de beleving van de Vakantiebeurs vast te leggen en de fotografen die daar het beste in slagen kunnen uiteraard leuke fotoprijzen winnen. Iedereen kan meedoen, dus maak foto’s, upload ze op de speciale Vakantiebeurspagina op Zoom.nl en wie weet sleep je een leuke prijs in de wacht.’’

Foto van het Jaar
‘’Nu ik het toch over fotowedstrijden heb: ter gelegenheid van ons 10 jarig jubileum organiseren we dit jaar de grootste fotowedstrijd van Nederland. In niet minder dan 10 categorieën kunnen fotografen hun werk inzenden. Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden op de aparte website www.defotovanhetjaar.nl. Het werk van dertig categoriewinnaars kan op de Vakantiebeurs worden bewonderd op een grote expositie in het fotografiepaviljoen. Met een belangrijke reden, want de bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen hun stem uitbrengen op een favoriete foto en bepalen zo dus mede wie er met de uiteindelijke hoofdprijs vandoor gaat. Bovendien maakt elke stemmer ook kans op een mooie systeemcamera. Voor zover ik het nu kan beoordelen, gaan we de uiteindelijke winnaars bekendmaken op vrijdagavond, dus tot die tijd kan iedereen nog een keuze maken’’, besluit Muijser.

Exclusieve aanbiedingen
De Vakantiebeurs is in 2014 ingrijpend vernieuwd. Uiteraard vinden bezoekers nog steeds honderden aanbieders met de meest uiteenlopende bestemmingen, maar het draait straks extra om voorpret, inspiratie en beleving. Gastland van de Vakantiebeurs is Duitsland dat onder meer verrast met een wijnproeverij op de grote stand in hal 9. Het loont dubbel om de Vakantiebeurs te bezoeken. Niet alleen om in een heerlijke vakantiestemming te komen, maar ook om gebruik te maken van exclusieve reisaanbiedingen, alleen geldig tijdens de beurs en uitsluitend ter plekke te verzilveren. Alle beursaanbiedingen zijn gebundeld in een speciaal boekje dat samen met het online kaartje in de voorverkoop kan worden uitgeprint en tijdens de beurs ook in druk beschikbaar is.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.