Shadow

Keukenhof is 75 jaar: win entreekaarten

Op 1 maart 1949, het begin van meteorologische lente, werd besloten een bloemententoonstelling te organiseren. Zo ontstond het idee voor Keukenhof. Om het 75-jarig jubileum van het populaire lentepark in het Zuid-Hollandse Lisse te vieren, geeft PostNL het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ uit.

Postzegel keukenhof
Jacoba van Beieren, Sandra Bechtholt en Noud Wegman versturen een ansichtkaart met de eerste Keukenhof-postzegel ©PR Keukenhof

Keukenhof-directeur Sandra Bechtholt ontving het eerste exemplaar van de jubileumzegel van Noud Wegman, commercieel directeur bij het postbedrijf. Bechtholt: “Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling en tal van andere activiteiten. In het park worden miljoenen foto’s geschoten voor sociale media, maar een ansichtkaart blijft iets moois om mensen te verbinden. Zo’n handgeschreven groet vanuit ons mooie park is geliefd bij de internationale bezoeker en dit voorjaar zeker met deze jubileumpostzegel.”

Voorjaarsbloemen: tulp, iris en narcis

Ontwerper van het postzegelvel is Maud van Rossum, grafisch ontwerper uit Amsterdam. Op de postzegels liet zij het gevarieerde bloemenaanbod terugkeren door een oranjerode tulp, een blauwpaarse iris en een gele narcis af te beelden. Elke postzegel van het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ kreeg dezelfde bijzondere vorm van een gestileerd bloemblaadje met een driehoekige basis onder een cirkelvorm met kartels. Op de postzegels zijn verschillende bloemen zo groot mogelijk afgebeeld tegen een witte achtergrond: een tulp, een iris en een narcis. De rangschikking van de postzegels op het postzegelvel verwijst naar de vorm van een bloem met 6 blaadjes.

Win kaarten voor Keukenhof

Elk jaar, uitgezonderd tijdens de coronaperiode, heeft Keukenhof mooie thema’s en bijzondere exposities. Bekend zijn de bloemenshows. Elk jaar worden miljoenen bloembollen geplant, waaronder tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De tuinen worden thematisch aangelegd, met verschillende secties die de diversiteit van de Nederlandse bloembollenteelt laten zien. En in dit jubileumjaar staan er extra activiteiten op de agenda.

Reisprofs is fan en heeft in samenwerking met het park een leuke actie: je kunt twee entreekaarten winnen om de geurige bloemenpracht zelf te ontdekken. Meedoen is simpel: schrijf je in voor onze nieuwsbrief en laat  dit weten via info@reisprofs.nl. Zeg ook waarom je graag kaarten wilt winnen. Uit alle inzendingen trekken we de winnaars. Je gegevens worden alleen voor deze actie gebruikt. De winnaars krijgen uiterlijk 15 maart bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Openingstijden: vanaf donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei geopend van 8.00 – 19.30 uur. Dit geldt ook voor zon- en feestdagen. Adres: Stationsweg 166A in Lisse.

Bestel kaarten voor Keukenhof

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.