Karlsruhe viert 300ste verjaardag in zomer 2015

Geplaatst door Redactie op 21 oktober 2014 om 14:38 in de categorie Bestemmingen

KarssruheKarlsruhe viert in de zomer van 2015 zijn driehonderdjarige bestaan met veel shows, kunst en cultuur.
Er staan in 100 dagen meer dan 500 evenementen op het programma. De bezoekers krijgen dagelijks wisselende evenementen voorgeschoteld en kunnen genieten van 15 weekenden vol hoogtepunten. Het middelpunt van de activiteiten wordt gevormd door het kasteelgebied in het centrum van de stad. Daar liet markies Karl Wilhelm von Baden-Durlach zijn nieuwe residentie midden in het bos bouwen – en werd de grondsteen gelegd voor een nieuwe stad: Karlsruhe. Maar ook in de binnenstad, de 27 stadswijken en de wetenschappelijke en culturele instellingen wordt feest gevierd.

GLOBALE van 19 juni 2015 tot april 2016

Het ZKM (centrum voor kunst en mediatechnologie) presenteert een baanbrekende
mediakunsttentoonstelling, waarbij de tentoonstelling wordt aangevuld met films, muziek en
lezingen.

Er vinden twee grote tentoonstellingen plaats: Die Meister-Sammlerin Karoline Luise von Baden in de Staatliche Kunsthalle Karlsruhe (van 30 mei tot 6 september 2015) en Karl Wilhelm 1679-1738 in het Badisches Landesmuseum/Schloss Karlsruhe (van 9 mei tot 8 november 2015).

>20 juni 2015: een unieke show ter opening van de festivalzomer

Op de voorgevel van het kasteel tekent een reusachtige virtuele penseel verhalen uit het verleden, terwijl dansers in lichtgevende led-kostuums het geheel een modern tintje geven. Het barokke kasteel wordt gebruikt als een enorm doek en podium voor een indrukwekkende lichtshow, spectaculair vuurwerk en tot hoog in de hemel reikende lichtzuilen. Negentig minuten lang brengen gevelbeklimmers, dansers, koren en acteurs diverse personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad tot leven.

Paviljoen in de kasteeltuin (van 21 juni tot 27 september)

Het middelpunt van de festivalzomer wordt gevormd door een tijdelijk paviljoen in het Schlosspark, ontworpen door de internationaal gerenommeerde architect Jürgen Mayer H. In dit paviljoen worden meer dan 400 evenementen georganiseerd voor de bewoners van de stad en andere bezoekers. Zij kunnen kiezen uit een breed scala van muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen, films, lezingen en workshops. Elke avond worden er na het vallen van de avond tot middernacht wisselende licht- en videoprojecties getoond op de voorgevel. Samen met het kasteel smelten die projecties samen tot een eenheid van historische architectuur en moderne mediakunst.

Wetenschapsfestival EFFEKTE (van 27 juni tot 2 juli)

Voor het stadsjubileum 2015 verblijden de hogescholen, onderzoeksinstellingen en culturele instellingen de bezoekers met een nieuwe editie van het Karlsruhense wetenschapsfestival EFFEKTE. Dat is wetenschap op zijn leukst, waarbij u wordt uitgenodigd om zelf op ontdekking te gaan. Rond het kasteel, in het paviljoen en in de binnenstad vinden talrijke evenementen plaats onder het motto “toekomst van de stad – stad van de toekomst”. Het programma van het wetenschapsfestival belicht alle thema’s van het toekomstige leven in de stad, van communicatie en IT tot milieu, klimaat, energie, mobiliteit, gezondheid en voeding. Het festival is bedoeld voor mensen van alle leeftijden.
Informatie en boekingen
Informatie over het stadsjubileum in Karlsruhe, het programma van de festivalzomer, beeldmateriaal
en downloads kunt u vinden op: www.ka300.de / www.karlsruhe-tourismus.de.

Karlsruhe viert 300ste verjaardag in zomer 2015
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.