Shadow

Jordanië investeert in MICE toerisme

Jordanie MICE toerismeDe Jordan Tourism Board ziet veel potentie in de groeiende Meeting Incentives, Conferences en Exhibitions (MICE) markt. Een nieuwe marketingstrategie en investeringen in nieuwe faciliteiten zorgen dat de groei van deze markt in Jordanië gestaag voortzet.

MICE belangrijke pijler voor toerisme

Toerisme is erg belangrijk voor de Jordaanse economie, aangezien 14% van het bbp (2013) hierdoor wordt gegenereerd. De Jordan Tourism Board (JTB) meldt dat 10-15% van alle bezoekers aan Jordanië MICE-gerelateerd zijn. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in world-class faciliteiten die Jordanië als MICE bestemming op de kaart zetten. Zo was de JTB aanwezig op de Gulf Incentives, Business, Travel and Meetings (GIBTM) in het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC). Hier wees zij de aanwezige partijen op de vele mogelijkheden die Jordanië biedt als MICE bestemming. Tevens zijn geïnteresseerden uitgenodigd voor een kennismaking trip naar Jordanië, zodat zij zelf de moderne business- en meetingfaciliteiten kunnen aanschouwen.

Evenementen en conventies

Ten midden van een indrukwekkend landschap vol roodbruine bergen, eindeloze woestijnen en blauwe wateren bevinden zich luxueuze faciliteiten voor het organiseren van conventies en evenementen. Zo is er bijvoorbeeld het in de hoofdstad gelegen Zara Expo Amman complex. Dit enorme complex omvat behalve een hotel, een winkelcentrum en 2500m2 aan meeting- en conferentiefaciliteiten, ook een auditorium en drie ruime exhibitiehallen. Tevens is er het prachtige King Hussien Bin Talal Convention Center aan de Dode Zee. Het congrescentrum, gelegen op het laagst gelegen punt van de aarde, heeft al vele grote evenementen gehuisvest. Zo is hier meerdere malen het World Economic Forum gehouden en wordt hier dit jaar het grote voetbalevenement Soccerex Asian Forum georganiseerd.

Vol historie en toch modern

Bij toeristen is Jordanië vooral geliefd en beroemd dankzij het eeuwenoude wereldwonder Petra. Reizigers treden in de voetsporen van Lawrence of Arabia. Maar afgezien van haar prachtige geschiedenis, heeft Jordanië nog veel meer te bieden aan de moderne reiziger. Voor MICE toeristen zijn er talloze mogelijkheden om te ontspannen en aan groepsactiviteiten deel te nemen. Ook zijn belangrijke steden, zoals Petra, Aqaba en de hoofdstad Amman modern en is er van alles te doen. Hier kan in een van de vele excellente hotels en restaurants een warm welkom verwacht worden van de gastvrije en ruimdenkende Jordaniërs. De diversiteit aan attracties, de sterk ontwikkelde infrastructuur en de goede voorzieningen zorgen dat Jordanië niet langer een relatief onontdekte MICE bestemming is.

Mogelijkheden oneindig voor incentive reizen

De veelzijdigheid van Jordanië maakt de mogelijkheden voor incentives oneindig. Diverse lokale touroperators bieden reizen aan die de diversiteit benadrukken. Avontuurlijke en spannende activiteiten zoals treasure hunts door de Wadi Rum woestijn, een avontuurlijke tocht door Petra als Indiana Jones of zelfs een gespeelde treinkaping stellen de groep op de proef. Romeinse theaters dienen overdag als toneel voor uitdagingen in gladiatorstijl en worden ’s avonds omgetoverd tot een prachtige locatie voor banquetings of gala’s. Genoeg ontspanning is er te vinden in een van de minerale bronnen of zeeën of tijdens wijnproeverijen die lokale wijnboeren aanbieden. De aangename temperatuur maakt Jordanië een bestemming waar prestaties het hele jaar door kunnen worden gevierd en gestimuleerd.

Vanaf de meeste Europese landen is het maximaal vier uur vliegen. Recentelijk is aan het belangrijkste vliegveld, het Queen Alia International Airport, een gloednieuwe state-of-the-art terminal toegevoegd.

Sharing is caring!