Shadow

Holland America Line in zee met Rijksmuseum

Holland America Line en RijksmuseumOp je gemak een Vermeer bekijken, een prent van Rembrandt of een olieverfdoek van een andere Hollandse meester kan over niet al te lange tijd ook aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line. De HAL is een samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum waardoor kunst uit het ‘Rijks’ ook te zien is op de schepen van de HAL, in replica-vorm dat wel.

De samenwerking werd dinsdag tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs aangekondigd. “Kunst aan boord is bij Holland America Line altijd belangrijk geweest”, aldus HAL-directeur Nederland Nico Bleichrodt, en dat beleid wordt nu verder uitgebouwd. HAL-schip ms Oosterdam, die in april in droogdok gaat, krijgt de primeur. In het kraaiennest, op het hoogste dek, komt een ruimte waar reproducties van meesterwerken uit het Rijksmuseum komen te hangen. Het ‘Rijksmuseum at Sea is een lokale versie van de Rijksstudio van het Rijksmuseum .” https://www.rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio Daarnaast wordt een speciale ruimte gecreëerd waar zelf in kunstworkshops aan de slag kunnen. Op de televisie in de staterooms kunnen films over het museum en haar collectie worden bekeken en op geselecteerde cruises worden programma’s en presentaties door medewerkers van het Rijksmuseum aangeboden. Passagiers kunnen in de winkels aan boord ook producten van het Rijksmuseum kopen. Ook zo’n cruise beleven?

Tim Zeedijk, hoofd exhibitions van het Rijksmuseum: “Een cruise is eigenlijk zoeken naar een unieke ervaring. Dat is de overeenkomst tussen onze twee organisaties. Als Rijksmuseum zijn we constant op zoek naar een nieuw publiek. Op deze manier bereiken we veel meer nieuwe bezoekers. Ook tijdens onze tienjarige verbouwing en sluiting hebben we steeds satelliet tentoonstellingen gehouden. Nu zijn we weer open, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Met deze samenwerking kunnen we de hele wereld bereiken.” HAL is ook sponsor geworden van het Rijksmuseum. Meer nieuws over de samenwerkingen en plannen van HAL op Decruisegids.nl

 

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *