Shadow

Grootste social impact hotspot in Amsterdam is een feit

Met ingang van het nieuwe jaar, werken KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) en Impact Hub vanuit Amsterdam Oost onder één dak aan lokale en mondiale duurzaamheidsthema’s. Door de intrek van Impact Hub in het historische gebouw van KIT, gelegen aan de Mauritskade, biedt het gebouw een broedplaats voor 200 ondernemers en organisaties die werken aan duurzame initiatieven in Amsterdam en over de hele wereld.

Kennis en kunde

Zowel KIT als Impact Hub werken aan het vergroten en versterken van de impact van ondernemers en organisaties wereldwijd. Naast KIT huisvestte het pand al 35 organisaties die actief zijn op gelijke thema’s als KIT; duurzame economische ontwikkeling, internationale gezondheidszorg en interculturele samenwerkingen. KIT-directeur Mark Schneiders: “Dat deden wij 100 jaar geleden bij onze oprichting en dat doen wij nu nog steeds. Ons historische gebouw is een internationale kennishub vol gelijkgezinde organisaties die samenwerken, elkaar inspireren en van elkaar leren. Het is natuurlijk geweldig dat een jonge, slagvaardige organisatie als Impact Hub daar bij komt. Zo slaan we samen een nóg sterkere brug tussen kennis en kunde om onze positieve impact in de wereld te vergroten!”

200 changemakers

Door de intrek van Impact Hub biedt het gebouw nu een ontmoetingsplaats waar 200 duurzame ondernemers en organisaties samenwerken, leren en innoveren. Tatiana Glad, medeoprichter van Impact Hub, is enthousiast: “Wij geloven in een sleutelrol voor ondernemerschap bij het oplossen van de issues van deze tijd. Samenwerking tussen verschillende organisaties, ondernemers en overheid zorgt voor maximale impact en wij brengen deze impactmakers bij elkaar. Samen met de andere organisaties in KIT kunnen we zeker verder bouwen aan dé plek voor innovatieve changemakers in Amsterdam.”

Mondiale impact vanuit Amsterdam

Amsterdam heeft een stevig netwerk van organisaties, bedrijven en investeerders, die samen werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Ellen Oetelmans, programmamanager sociaal ondernemerschap van de Gemeente Amsterdam is zeer te spreken over de samenwerking: “Een belangrijk speerpunt van de Gemeente Amsterdam is het verder  stimuleren van Impact First ondernemen. Nu Impact Hub zijn intrek neemt in het KIT-pand en er 200 ondernemers en organisaties werken met hetzelfde doel, wordt de synergie vergroot en zullen we meer impact maken. Zo wordt dit prachtige pand aan het Oosterpark de hotspot voor sociaal ondernemen in Amsterdam, of zelfs in Nederland!”

Over KIT

KIT is een not-for- profit kennis en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele  samenwerking en richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en middeninkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied van KIT omvat onderzoek, advies en training en opleiding voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het daarbij om het verbeteren van gezondheidszorg en van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade, waar ook café-restaurant De Tropen, KIT Meetings & Events en het Amsterdam Tropen Hotel gevestigd zijn. Zie voor meer informatie ook www.KIT.nl

Over Impact Hub

Impact Hub Amsterdam is onderdeel van de internationale Impact Hub community met meer dan 15000 leden in 80+ locaties. Het is de plek waar ondernemers en organisaties samenkomen om met elkaar de wereld een betere plek te maken. Dit doen we door evenementen te organiseren, werkplekken te bieden, acceleratie programma’s s te ontwikkelen en door een sterk netwerk te bouwen en te faciliteren. Impact Hub heeft in zijn 8-jarig bestaan duizenden professionals in duurzaamheid geïnspireerd, geholpen en met elkaar verbonden. Van ondernemers, investeerders, tot experts van corporates, NGO’s en gemeenten. Jaarlijks verwelkomen we meer dan 10,000 unieke bezoekers en organiseren we meer dan 500 events. Zie ook amsterdam.impacthub.net

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

4.5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *