Grootste cruiseschip ter wereld even in Rotterdam

Geplaatst door Redactie op 24 mei 2016 om 11:53 in de categorie Algemeen nieuws

Na de ontvangst en de doop van de Koningsdam, het nieuwste schip van de Holland America Line, kon de haven van Rotterdam dinsdagmorgen 24 mei een nieuwe mijlpaal noteren: het eerste bezoek van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.

Harmony of the Seas in Rotterdam © Port of Rotterdam

Harmony of the Seas in Rotterdam © Port of Rotterdam

Om kwart voor zeven arriveerde de Harmony of the Seas aan de Wilhelminapier van Cruiseport Rotterdam. Het splinternieuwe schip dat op Pinksterzondag pas de werf in Saint Nazaire verliet, is in de Maasstad voor een korte promotietoer. Vanmiddag om 18.00 uur vertrekt het schip weer naar Southampton.

De bouw van het schip van rederij Royal Caribbean International kostte 1 miljard euro. De Harmony of the Seas is vijf keer zo groot als de ‘Titanic’, heeft een omvang van 227.000 BRT en er kunnen bijna achtduizend mensen aan boord (passagiers en bemanning), aldus de Cruiseport Rotterdam in een persbericht. De dekken samen zijn 84 voetbalvelden groot. Het schip is in afmetingen en zwaarte net iets groter dan de Oasis of the Seas. Zelf een cruise boeken op de Harmony of the Seas of een ander cruiseschip? Bekijk cruiseaanbiedingen op Decruisegids.nl

Grootste cruiseschip ter wereld even in Rotterdam
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.