Griekse bevolking aardigst voor Nederlandse toerist

Geplaatst door Redactie op 4 september 2014 om 14:54 in de categorie Bestemmingen

Of het komt doordat ons koningspaar er een vakantiehuis heeft, is niet bekend, maar feit is dat Nederlanders de Griekse bevolking het aardigst vinden op vakantie. We waarderen de Grieken het meest als het gaat om gastvrijheid. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover onder ruim 2000 Europese vakantiegangers.

© Visit Greece/GNOT

© Visit Greece/GNOT

Ook Duitsers en Oostenrijkers gooien hoge ogen bij de Nederlandse toerist als het gaat om vriendelijkheid. Egyptenaren, Zwitsers en Fransen scoren niet zo hoog op de Nederlandse populariteitsladder.

Omgekeerd zijn Europese vakantiegangers zeer te spreken over de gastvrijheid van de Nederlandse bevolking. Internationaal staan we dan ook op de tweede plaats,  net achter de Grieken.

Nederlanders vinden zichzelf meest gastvrij

Opvallend is dat de we onszelf als meest gastvrije land bestempelen. 22% van de Nederlanders is overtuigd dat de Nederlander het vriendelijkst is voor toeristen. De Oostenrijkers zijn met 53% het meest enthousiast over zichzelf. Een vakantie in eigen land zou daarom voor de meeste vakantiegangers in Europa ideaal zijn. Engelsen zijn het meest positief over ons, 23% van hen bestempelt ons als meest gastvrije bevolking van Europa.

Op de Europese ranglijst vinden we de Nederlanders terug op de tweede plaats. Gemiddeld zegt 15,1% van de buitenlandse respondenten dat Nederlanders het meest vriendelijke volk zijn van Europa.

Grieken doen meest hun best voor toerist

Europese vakantiegangers vinden de Grieken het meest vriendelijk (15,3%). Ook Italianen (11,6%), Oostenrijkers (10,9%) en Duitsers (10,5%) vallen goed in de smaak. Egyptenaren (2,9%) en Engelsen (3,1%) worden minder goed gewaardeerd in hun gastvrijheid, zij sluiten de ranglijst af. Bekijk andere beoordelingen op Zoover.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.