Wintersport in het Stubaital: Moeiteloos, veelzijdig en compleet

Geplaatst door Redactie op 4 september 2014 om 14:53 in de categorie Bestemmingen

Het Stubaital in Tirol is niet alleen een unieke locatie die gemakkelijk bereikbaar is, de verbazingwekkende faciliteiten en diverse evenementen in Stubai maken je wintersport volledig: er zijn hotspots voor skiërs, snowboarders, freeriders en rodelliefhebbers en diverse wintersportfaciliteiten zorgen het gehele seizoen voor groot plezier. Sneeuw is gegarandeerd van oktober tot juni met dank ook aan de Stubaier gletsjer.

©André Schoenherr

©André Schoenherr

Het Stubaital kent vier skigebieden met perfect geprepareerde pistes: Stubai gletscher bij Neustift, Schlick 2000 bij Fulpmes, Serlesbahnen bij Mieders en Elferlifte Neustift. Op de Stubaier gletsjer ligt al vanaf september sneeuw, in de andere drie skigebieden kan je rond half november de piste op.

Veilig ski- en rodelgenot

Wil je de off-pistes van Stubai bewonderen, vraag dan naar een ervaren berggids. Het gehele seizoen zijn er verschillende ervaren leraren aanwezig om wintersporters op een veilige manier de schoonheid van de vallei te laten zien. Rodelplezier is verzekerd met maarliefst elf rodelbanen in Stubai. Alle runs zijn getest volgens strikte criteria en aangeduid met het ‘Tiroler Rodelbaan’ keurmerk. Het is niet verwonderlijk dat het Stubaital al vaker benoemd is tot het meest familievriendelijke skigebied in de Alpen. De kenmerken die het ‘BIG Family’ programma onderscheiden zijn de grote mate van kindvriendelijkheid, de uitstekende kinderopvang en het op maat gemaakte aanbod voor de kleintjes.

Entertainment in het Stubaital

200x200 Wintersport

Er worden het gehele jaar verschillende evenementen georganiseerd in het altijd bruisende Stubai. Naast entertainment biedt het gebied ook informatieve en educatieve activiteiten voor zowel jong als oud. Maak het zelf mee deze winter tijdens onder andere de Stubai Farmers Market, de night shows of op de SAAC Basic Camp.

De officiële opening van het seizoen zal dit jaar voor de vijfde keer plaatsvinden tijdens de Moreboards Stubai Premiere. Van 17-19 oktober staat Stubai in het teken van spectaculaire stunts in het Snowpark en spannende snowboard battles. Tijd voor nieuw materiaal? Kom dan tussen 6-9 november naar het SportScheck Glacier Testival. Tijdens dit grote evenement kunnen meer dan 3.800 wintersportbenodigdheden van toonaangevende merken worden uitgeprobeerd. Zin in een feestje? In het gebied Schlick 2000 is het op 6 december een groot feest. De Hermes House band uit Zweden zal die dag het gebied feestelijk en muzikaal openen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.