Shadow

Graubünden persprijs jonge journalisten uitgereikt

graubundenprijsDe Graubünden Persprijs 2013 – 2014 voor Jonge Reisjournalisten is vorig weekend uitgereikt. Van de 18 ingezonden artikelen, is het verhaal van Jonathan Ramael uit België door de vakjury verkozen tot beste reportage.

Succesvolle formule

De Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten is een speciale schrijfwedstrijd waarbij jonge –onder de 32 jaar – mediaprofessionals uit Nederland en België een onderzoekseminar volgen in Nederland, van vakdocent en reisjournalist Peter Linden.

Vervolgens reizen zij naar Graubünden om een reisreportage te schrijven over de regio Graubünden. Het concept is overgenomen van Graubünden Toerisme in Duitsland waar het, na de introductie 14 jaar geleden, is uitgegroeid tot een prestigieuze prijs onder jonge journalisten.

Winnaarstrip Graubünden

De jonge reisjournalisten, 18 in totaal, zijn vorig jaar van 30 september tot en met 5 oktober afgereisd naar Graubünden. Zij hebben daar op individuele basis – onder begeleiding van Peter Linden – informatie verzameld over de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. En daar een reportage over geschreven. De gepubliceerde reportages zijn door een vakkundige jury beoordeeld. De drie best beoordeelde jonge reisjournalisten zijn uitgenodigd voor een winnaarstrip naar Graubünden, die het eerste weekend van oktober plaatsvond. Gedurende hun verblijf is de winnaar bekendgemaakt.

Oorkonde en geldprijs

De jury heeft Jonathan Ramael’s reportage “Zalig Zwitserland – Te voet door Graubünden” uitgeroepen tot beste reportage van de Graubünden Persprijs 2013 – 2014. De Belgische Jonathan kreeg afgelopen weekend een oorkonde en geldprijs uitgereikt van Graubünden Toerisme. De jury beoordeelde de reportage als een leuk verhaal met goede invalshoek en origineel taalgebruik. De tweede plaats is voor Jan Roobrouck – eveneens uit België –  en de derde plaats is voor de Nederlandse jonge reisjournaliste Esther de Kloe.

Vervolg

In 2016 krijgt de Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten een vervolg. Gieri Spescha, Head of Corporate Communication bij Graubünden Toerisme: “ Het thema van de schrijfwedstrijd was de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. Er is veel te vertellen over en te doen in zowel Arosa als Lenzerheide. Het is mooi om te zien dat de winnaars zulke verschillende reportages hebben geschreven.”

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!