Shadow

Maak kans op gratis Kaarten voor de Keukenhof 2016

De Gouden Eeuw, de bloeiperiode van Nederland, vormt de inspiratie voor de Keukenhof 2016. En jij maakt kans om gratis te genieten van al dat moois als je meedoet met onze Win-actie. Update: deze actie is inmiddels afgelopen.

Keukenhof 2016
© Keukenhof

In de Gouden Eeuw werd Nederland rijk door de wereldwijde handel. Nederland maakte een bloeiperiode door op het gebied van handel, wetenschap en kunst. Dit is ook de periode waarin de wereld werd ontdekt en de tulpenhandel floreerde.

Delfts Blauw in bloemen op Keukenhof 2016

Hoogtepunt in het themajaar van de Keukenhof 2016 vormt het bloembollenmozaïek over de Gouden Eeuw. Dit mozaïek toont een Delfts Blauw-tegel waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Het mozaïek heeft een afmeting van 250m². Er zijn 100.000 bloembollen gebruikt; tulp, muscari en krokus. Het mozaïek is in twee lagen geplant, waardoor het vrijwel het gehele seizoen in bloei staat.

2016

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Het kan dan ook niet anders dat Keukenhof een tentoonstelling biedt over de historie van de tulp, de tulpomanie in de 17e eeuw en de tulp van nu als hedendaags icoon.

Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal, een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlands klimaat. Maar ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen. Doop er uw eigen tulp, zie hoe tulpen worden gekweekt en krijg van onze experts tips en adviezen over het gebruik van bloembollen in uw eigen tuin.

De Gouden Eeuw vormt naast het bloemenmozaïek een inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw-inspiratietuin en een Delfts Blauw-tuin.

Gratis kaarten Keukenhof 2016

Keukenhof is in 2016 geopend van 24 maart tot en met 16 mei. Wij mogen gratis toegangskaarten voor de Keukenhof weggeven. Like onze Facebook-pagina, stuur ons via het mailformulier een bericht dat je dat gedaan hebt en dat is alles. Nooit meer een win-actie of toeristisch nieuws missen? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Sharing is caring!