Shadow

Gratis golfen in de Duitse grensstreek tijdens snuffelstage

Genoeg van golf in de krappe Nederlandse polder? Dan wordt het tijd voor een nieuwe uidaging: de natuurlijke hindernissen van het Duitse heuvelland. Ruimte in overvloed, eersteklas banen, prima tarieven. De eerste week van mei is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de golfterreinen in de Duitse grensstreek. Maar liefst 13 golfclubs in het Geheim over de grens doen mee aan de landelijke ‘Golf-Erlebniswoche’.

Golfclub Varus
Golfclub Varus

De Golf- Erlebniswoche zijn open dagen tussen 2 en 10 mei op maar liefst 450 prachtige golfbanen in heel Duitsland. ‘Open’ is hier ook écht open. Iedereen is welkom. Ook als je nog nooit een bal geslagen hebt. Materiaal is aanwezig, ervaren trainers leiden je vol enthousiasme rond, het enige wat je mee hoeft te nemen is: makkelijke kleding en sportschoenen. Aanmelden vooraf is niet eens nodig!

Golfmekka net over de grens in Duitsland

Ideaal voor beginners om eens voorzichtig kennis te maken – om meteen voor altijd verslaafd te raken aan de gaafste, gezelligste buitensport die er is. Al helemaal thuis in de golfwereld? Hoogste tijd voor een nieuwe handicap: de glooiende, natuurlijke hindernissen van golfmekka Duitsland. Royaal aangelegde fairways, eersteklas gras, vriendelijke tarieven en uitstekende service. In de verte, achter een eeuwenoude boompartij een romantisch kasteel. Straks moe, maar voldaan napraten in de knusse clubhuis-villa met terras en smaakvol eetcafé.

Golfen net over de grens

Een willekeurige greep uit de 13 gastvrije golfclubs uit de Duitse grensstreek die meedoen met de ‘Golf-Erlebniswoche’.

Golfclub Euregio Bad Bentheim, 18 avontuurlijke holes zó dicht bij Nederland, dat een golfer met een beetje swing de bal over de grens kan jagen. Open Dag: zondag 3 mei van 12 – 18 uur.

Golfclub Emstal

Misschien wel het natuurlijkste terrein: heerlijk ingebed in het idyllische, groene oerlandschap aan de rivier de Ems. Vaak bekroond in de TOP-50 van mooiste golfbanen. Open Dag: zondag 3 mei van 11 – 16 uur.

Golfclub Varus

Wat een decor aan de voet van het Wiehengebirge: riskante roughs, verraderlijke bunkers, vriendelijke groepjes bomen die hier al stonden voordat golf bestond. Open Dag: zondag 3 mei van 11 – 16 uur.

Golfclub Tecklenburger Land

Bevoorrechte plek, een park in een park, want zo wordt het Münsterland wel genoemd: Parklandschaft. Alleen al voor het onvergetelijke vergezicht op Hole 4 zou je hier gaan golfen. Open Dag: zondag 19 april van 11 – 16 uur.

Golfclub Habichtswald

Sfeervolle countryclub in beschermd natuurgebied, met prachtig gemengd bos. Keus uit de technisch lastige, uitdagende 18 holes baan en de net nieuwe, razendsnelle 6 holes, ideaal voor een paar pittige uren op de strak geschoren greens! Open Dag: zondag 26 april van 11 – 16 uur.

Ook zin gekregen in een rondje golf? Kijk dan even op www.golfenoverdegrens.nl

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!