GLOW Eindhoven ontwikkelt internationale samenwerking

Geplaatst door Redactie op 10 april 2014 om 17:10 in de categorie Beurzen en evenementen

Glow EindhovenOm de innovatieve kwaliteit van het Eindhovense lichtfestival te versterken, heeft GLOW Eindhoven het initiatief genomen om een Internatial Lightfestival Organisation op te richten. Dit is een collectief van 14 lichtfestivals uit de wereld die ervaringen uitwisselen en samenwerken bij het ontwikkelen en aantrekken van lichtobjecten.

Internatial Lightfestival Organisation

Vanuit binnen- en buitenland is er een groeiende interesse in lichtkunst. Daarmee samenhangend stijgt de vraag naar kennis en expertise op dat gebied. Tijdens GLOW 2012 en 2013 zijn de internationale lichtfestivals in Eindhoven op bezoek geweest om de mogelijkheden van een samenwerking te bespreken. Sinds 2014 is International Lightfestival Organisation een feit. GLOW Eindhoven is initiatiefnemer en verzorgt het secretariaat.

Innovatie, ontwikkeling en aankoop

Lichtprojecten zijn kostbaar. Samenwerking maakt het mogelijk om de ontwikkelkosten met meerdere festivals te dragen. Hierdoor kunnen innovatieve projecten eerder gerealiseerd worden. De eerste resultaten van International Lightfestival Organisation zijn al zichtbaar geworden. Een mooi voorbeeld is het project Cloud dat vanuit het Signal Festival in Praag (oktober 2013) naar GLOW Eindhoven (november 2013) is gereisd en vervolgens ook op het I Light Marina Bay lightfestival in Singapore (maart 2014) te zien is geweest. Ook het project van het Nederlandse kunstenaars Collectief Afterlight, sinds GLOW 2011 permanent zichtbaar in de Molenstraat in Eindhoven, is al afgereisd naar Gent, Jerusalem en Cascais (Portugal).

Sharing is caring!

Comments are closed.