Shadow

Flink meer toeristen naar Turkije

Turkije was in 2014 opnieuw een populaire reisbestemming en mocht weer meer gasten verwelkomen dan een jaar eerder. In totaal registreerde Turkije een groei van 5,5% in het aantal buitenlandse bezoekers, dat daarmee steeg naar bijna 37 miljoen aankomsten.

© Turks verkeersbureau
© Turks verkeersbureau

Dit blijkt uit de jongste cijfers van de Turkse overheid. Ook voor Nederlanders was Turkije in 2014 een veel gekozen reisdoel met een vrijwel stabiel aantal van 1,3 miljoen bezoeken. In het zomerseizoen is de Turkse kust de meeste gekozen vliegvakantiebestemming in het Middellandse Zeegebied, daarnaast is Istanbul momenteel ongekend populair en scoort hoog bij de keuze voor een city trip.

De directeur van het Turks Verkeersbureau Kivilcim Nese Akdogan in Den Haag licht toe: “Turkije is al vele jaren een geliefde zonvakantiebestemming. Reizigers komen graag naar de Turkse Middellandse Zeekust vanwege het mooie landschap, maar zeker ook dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding van de accommodatie. Daarnaast zien wij een groeiende vraag naar rondreizen en culturele bezienswaardigheden.”

Vooral Duitsers en Turkse buren

Nederland staat met 1,3 miljoen bezoekers net buiten de top-5 belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse bezoekers aan Turkije. De lijst wordt aangevoerd door Duitsland, dat goed is voor 5,2 miljoen reizigers. De posities 2, 4 en 5 zijn voor de buurlanden Rusland, Georgië en Bulgarije, terwijl Groot-Brittannië een derde plaats inneemt met 2,6 miljoen.

Sharing is caring!