Shadow

Chinees nieuwjaar vieren in New York

Op 19 februari 2015 is het Chinees nieuwjaar en waar kun je dat beter vieren dan in een van de drie Chinatowns in New York.

Chinatown New York
© Joe Buglewicz

“New York City heeft de grootste Chinese bevolkingsroep van de Verenigde Staten. De drie Chinatowns geven bezoekers de kans om de Aziatische cultuur te ervaren en het Nieuwe Maanjaar samen te vieren in Brooklyn, Queens en Manhattan”, zei Marty Markowitz, NYC & Company’s vice president borough promotion & engagement. “Of je het Nieuwe Maanjaar wilt vieren met een parade, trek hebt in een authentiek Aziatische maaltijd of heel graag een New Yorkse buurt wilt ontdekken, Chinatown, Flushing en Sunset Park hebben alles wat je maar kan wensen”.

Zes manieren om Chinees nieuwjaar te vieren in New York

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets New York

Voor de 19e keer vind de Flushing New Year Parade and Festival Celebration plaats op 21 februari om 11.00 uur. De festiviteiten bestaan uit een parade, muziek, dansers, vuurwerk en nog veel meer.
Op zondag 22 februari begint Chinatown’s jaarlijkse parade om 13.00 uur, hier staat het Nieuwe Maanjaar centraal. Bezoek de optocht, struin langs de vele kraampjes en proef de Chinese keuken.
Als je in Sunset Park bent, geniet dan zeker ook van het gelijknamige park. Sunset Park staat bekend om het panorama uitzicht over de East River met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan.
In Manhattan’s Chinatown vertelt het Museum of Chinese in America de geschiedenis van de Chinees-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten.
Ervaar waarom zoveel New Yorkers en bezoekers naar Chinatown gaan. Jing Fong is een traditioneel Kantonees restaurant dat dim sum aanbiedt, Joe’s Shanghai heeft een uitgebreid menu, inclusief de beroemde noodle soep en Nom Wah Tea Parlor is het oudste dim sum restaurant in New York.
Als je in Chinatown bent, kun je gelijk Chinese medicijnen in slaan bij Kamwo Herbal Pharmacy, één van de oudste en grootste kruidachtige drogisterijen in de Verenigde Staten.

Sharing is caring!