Fjord Line ziet in tweede kwartaal 2017 groei van passagiers, vracht, omzet en winst

Geplaatst door Redactie op 4 september 2017 om 16:24 in de categorie Reisorganisaties
Fjordline-Espen Gees

Fjordline-Espen Gees

Fjord Line kan terugkijken op een succesvol tweede kwartaal van 2017. De Noorse rederij vervoerde van april tot en met juni op haar route tussen Midden-Europa en Noorwegen en tussen Zweden en Noorwegen precies 349.623 passagiers. Dat is een toename van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met 110.232 vervoerde personenvoertuigen en 19.019 vrachteenheden – waaronder vrachtwagens en bussen – boekten de onderdelen voertuigen- en vrachttransport een plus van 11 respectievelijk 25 procent. Alles bij elkaar kon Fjord Line in het tweede kwartaal een toename van de omzet met 30 procent noteren tot NOR 380,6 miljoen (circa € 41 miljoen). De fiscale winst steeg met NOR 7,9 miljoen (circa € 850.000) en is NOK 22,7 (circa € 2,5 miljoen) hoger dan in de vergelijkbare periode in 2016.

Gerekend over het gehele eerste halfjaar van 2017 is het aantal passagiers van Fjord Line ten opzichte van vorig jaar over dezelfde periode met 7 procent gestegen tot 525.109. Het aantal personenvoertuigen steeg over het eerste halfjaar van 2017, in vergelijking dezelfde periode van 2016, met 6 procent tot 157.474, het aantal vrachteenheden met 22 procent tot 34.494.

Routes van cruiseferry’s

De toename is vooral toe te schrijven aan routes die door de cruiseferry’s MS Bergensfjord en MS Stavangerfjord worden gevaren. Deze meest milieuvriendelijke cruiseferry’s ter wereld – varen uitsluitend op LNG-aardgas – varen vooral de routes van het Deense Hirtshals naar Stavanger en Bergen aan de Noorse zuidwestkust, alsmede de route tussen Hirtshals en Langesund in de Noorse provincie Telemark. Op deze routes is het vooral het vrachtvervoer die zorgt voor een bovengemiddelde toename. Ook de MS Oslofjord die tussen Noorwegen en Zweden vaart op de route Sandefjord-Strömstad levert een belangrijke bijdrage aan het succesvolle tweede kwartaal.

“Onze recente financiële cijfers van het eerste half jaar van 2017 laten zien dat onze rederij een solide groei kan overleggen. Gelukkig kunnen we met onze moderne vloot zowel meer passagiers als vrachteenheden faciliteren, en dat geldt dan met name voor de route Hirtshals-Kristiansand. Dat we net enige dagen geleden opdracht gegeven hebben voor de bouw van een nieuwe, supersnelle catamaran op de route Hirtshals-Kristiansand (met slechts twee uurtjes nu al de snelste verbinding tussen Continentaal-Europa en Noorwegen), onderstreept nog maar eens onze ambitie voor de komende jaren”, zegt Rickard Ternblom, CEO van Fjord Line AS, naar aanleiding van de recent verschenen voortgangsrapportage. Voor meer informatie over de routes van Fjord Line, het actuele vaarschema voor 2017 en 2018, en boekingen, zie: www.fjordline.com/

Fjord Line ziet in tweede kwartaal 2017 groei van passagiers, vracht, omzet en winst
2.5 (50%) 2 votes

Sharing is caring!

Comments are closed.