Fjord Line laat nieuwe catamaran bouwen

Geplaatst door Redactie op 31 augustus 2017 om 10:28 in de categorie Reisorganisaties
Fjord Line Catamaran@Fjord Line

Fjord Line [email protected] Line

De Noorse rederij Fjord Line heeft bij de Australische scheepswerf Austral Ship Pty Ltd een order geplaatst om een nieuwe catamaran te bouwen.  Fjord Line zal daarmee in 2020 de capaciteit verdubbelen op de meest populaire route tussen het Deense Hirtshals en het Noorse Kristiansand. Vanaf het zomerseizoen 2020 zal Fjord Line de capaciteit op het traject tussen Hirtshals (Denemarken) en Kristiansand (Noorwegen) verdubbelen dankzij de geplande ingebruikname van een nieuwe catamaran. Met een snelheid van 40 knopen zal de overtocht twee uurtjes in beslag nemen, en is daarmee de snelste verbinding tussen het Europese continent en Noorwegen.

Supersnelle catamaran

De 190 meter lange en 30,5 meter brede catamaran biedt plaats aan 1.200 passagiers, 410 voertuigen en 500 meter aan rijstrook voor bussen en vrachtwagens. De nieuwe supersnelle catamaran zal als opvolger van de Fjord Cat – die nu dit traject vaart – ook vracht gaan vervoeren. De nieuwe catamaran zal worden gebouwd in Australië bij de scheepswerf Austral Ship Pty Ltd. De Noorse rederij Fjord Line anticipeert met de order van deze catamaran op de sterke vraag van de afgelopen drie jaar en het succes van de kortste verbinding tussen Denemarken en Noorwegen. Niet alleen zal er met de ingebruikname van het nieuwe schip meer tijdens de zomermaanden worden gevaren, maar zal het hoogseizoen ook worden verlengd. De rol van de huidige Fjord Cat zal na 2020 niet zijn uitgespeeld, want in het hoogseizoen zal deze beschikbaar blijven om naast de nieuwe catamaran te varen om zo te kunnen blijven voldoen aan de verwachte toenemende vraag.

“Voor Fjord Line is het nieuwe schip een echte mijlpaal, waar we de afgelopen jaren succesvol aan gewerkt hebben”, zegt Rickard Ternblom, CEO van Fjord Line AS, over de nieuwe aanwinst van de vloot.  Voor meer informatie over de routes van Fjord Line, het actuele vaarschema voor 2017 en 2018, en boekingen, zie: http://www.fjordline.com/

 

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.