Shadow

Fjord Line ook in het succesvolle derde kwartaal op koers

MS-Stavangerfjord-solnedgang©Espen Gees-123rf.com

De Noorse rederij Fjord Line, die van het Deense Hirtshals en het Zweedse Strömstad naar Noorwegen vaart, verwacht in 2017 een nieuw recordjaar te draaien. Groei door volume, omzet en winst kenmerken het derde kwartaal van dit jaar.

Zo is het aantal passagiers van januari tot september met zes procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bij het vrachtsegment kon de rederij bij de vrachtwagens een plus van vijf procent en bij de opleggers van 20 procent noteren. De omzet steeg in het derde kwartaal met 16 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Over het gehele jaar gerekend is er zelfs sprake van een toename van 20 procent.

 

“Fjord Line is op koers om zijn ambitieuze doelstelling voor het boekjaar 2017 te realiseren. We zijn met name verheugd dat de passagiersgroei na het uitstekende zomerseizoen ook in het derde kwartaal doorzet”, aldus Rickard Ternblom, algemeen directeur bij Fjord Line AS.

Groei Langesund-route vanuit Duitsland en Denemarken

De verbinding Hirtshals-Langesund en Sandefjord-Strömstad laten dit jaar voorlopig de sterkste groei zien van alle vier Fjord Line-routes. Vooral de Duitse en Deense markt zijn daarvoor verantwoordelijk, waarbij Noorwegen steeds meer als een bestemming voor het gehele jaar wordt gezien. “Traditioneel spitste het reizigersvervoer vanuit Duitsland en Denemarken zich vooral toe op de zomermaanden. Tegenwoordig zien we dat ook de interesse voor ski- en wandelvakanties in Noorwegen toeneemt. Dat is voor ons een nieuwe en zeer interessante ontwikkeling”, zegt Rickard Ternblom.  “Alle signalen wijzen erop, dat de groei van Fjord Line de goede richting op gaat. Het doel is nu om deze groei in combinatie met een goed kostenbeheer in het komende jaar te continueren”, verklaart Rickard Ternblom.

Voor meer informatie over de routes van Fjord Line, het actuele vaarschema en boekingen voor 2018, zie: www.fjordline.com

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!