Favoriete Valentijnsplekken 2019: Sevilla, Buenos Aires en Verona

Geplaatst door Redactie op 14 februari 2019 om 11:48 in de categorie Bestemmingen

Nederlanders die een Valentijnsdate hebben, zouden de dag van de liefde het liefst in Sevilla, Buenos Aires of Verona vieren. Dat blijkt uit een poll* van de wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner. En de top 3 beroemdheden om je Valentijnsdate mee te beleven? Dat zijn Bradley Cooper (24%), Pierce Brosnan (15 %) en Angelina Jolie (13%).

Voor veel Nederlanders is Sevilla de favoriete bestemming om Valentijnsdag door te brengen © Skyscanner/Hilde Kok

Voor veel Nederlanders is Sevilla de favoriete bestemming om Valentijnsdag door te brengen © Skyscanner

Valentijn all over the world

Dat Nederlanders reislustig zijn, wisten we al. En nu blijkt dat we ook voor een leuke Valentijnsdate graag de grens over gaan. Uit de geboden keuzemogelijkheden kiest meer dan een kwart van de ondervraagden voor een zwoele nacht met tapas & sangria in Sevilla. Andere populaire Valentijnsdate-locaties zijn Buenos Aires om de tango te leren dansen en Verona, de stad van Romeo & Julia. Maar ook de 1001-nacht sfeer van Marrakesh, gambling en de wedding chapel in Las Vegas en dé liefdesstad Parijs staan hoog op de verlanglijst. Anderen kwamen met een eigen keuze waaruit blijkt dat Hawaï, Venetië en New York hoog op de Valentijns-bucketlist staan. Grappig genoeg wordt ook een haring happen in Volendam als ultiem liefdesmoment genoemd.

Beroemd feestgezelschap

Vliegticketsite Skyscanner wilde ook wel eens weten welke activiteiten men zou willen ondernemen met de gekozen beroemdheden. Opvallende namen in dit lijstje zijn op de vijfde plek Lil’ Kleine en op nummer acht ‘Heel Holland Bakt’ winnares Anna. Met Lil’ Kleine willen de ondervraagden graag een fles champagne opentrekken en met Anna gaan ze natuurlijk taartjes bakken. Bij de spontane eigen antwoorden werd vaak een espressootje drinken met George Clooney genoemd en ook dansen met Enrique Iglesias is een roze droom. Uit de vaste keuzemogelijkheden ontstond onderstaand toplijstje:

1. Met Bradley Cooper genieten van een concert van Lady Gaga in New York
2. Bungeejumpen met Pierce Brosnan in Kaapstad
3. Met Angelina Jolie op zoek gaan naar Pandora’s box in Costa Rica
4. Pizza en Netflixen met Jennifer Lawrence in San Francisco
5. Dansen en een flesje champagne drinken met Lil’ Kleine
6. Taartjes bakken met Heel Holland Bakt winnares Anna
7. Een tattoo zetten met Douwe Bob in Amsterdam
8. Fotoshoot met Kylie Jenner, aan het zwembad natuurlijk!

Favoriete liefdesfood met Valentijnsdag

De reiszoekmachine vroeg ook nog wat er het liefst gegeten wordt, als er een Valentijns-diner aangeboden zou worden. 34% van de respondenten weet daar wel raad mee en kiest voor een 7-gangen diner in een Michelin-restaurant. 19% houdt het wat simpeler en kiest voor een lekkere grote pizza to share. 15% heeft de voorkeur voor sushi en 9% vindt dat hij/zij zelf een masterchef is. Zij duiken zelf de keuken in! Uit de spontane antwoorden blijkt verder dat oesters en kreeft geliefd zijn op Valentijnsdag en ook tapas en een lekker vegetarisch menu worden vaak genoemd!

* Poll onder 443 respondenten in februari 2019.

1.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.