Europese Camping Award: Nederland met vier campings in de Top 100

Geplaatst door Redactie op 23 januari 2015 om 11:47 in de categorie Accommodaties

Camping.info, een van de toonaangevende Europese campinggidsen, heeft voor de gerenommeerde “Camping.Info Awards 2015” de beste campings van Europa op een rijtje gezet. Onder de 24.830 kampeerterreinen is Nederland met vier campings in de Europese Top 100 vertegenwoordigd.

beste Europese Campings

Camping Seiser Alm, de nummer 2 van Europa volgens Camping.info

Beste campings van Nederland

De beste Nederlandse beoordeling van de Camping.Info Awards gaat naar Camping Vreehorst. Deze Gelderse camping behaalde de 20e plaats in het Europese vergelijkingsonderzoek. De 12 hectare grote camping in de nabijheid van de Duitse grens telde het afgelopen jaar 20.000 overnachtingen. De gasten weten vooral de ruime staanplaatsen, goede infrastructuur op de camping en de nabijheid van campingmegastore “Obelink” te waarderen.

Nieuwkomer Camping Julianahoeve uit de provincie Zeeland werd direct al tweede van Nederland. Op de 39e plaats mocht deze camping zich als beste nieuwkomer beschouwen. De camping in Renesse heeft haar succes onder andere te danken aan de goede ligging aan zee en de uitstekende infrastructuur. Op de derde plaats onder de Nederlandse campings kwam Camping Janse in Zoutelande (55ste plek in het algemeen Europees klassement). vierde werd strandcamping Groede, dat 77ste staat op de Europese ranglijst

Populairste campings in Europa

De twee populairste campings van Europa liggen beide in het Italiaanse Zuid-Tirol. De eerste plaats gaat naar CaravanPark in Sexten, dat vorig jaar ook al de eerste prijs won bij de Europese Camping Awards. Op nummer twee staat Camping Seiser Alm in Völs. Deze camping eindige bij de vorige verkiezing ook op de tweede plaats.

De tevredenheid van 49.000 kampeerders is de basis voor de Camping.Info Awards 2015. Gezamenlijk schreven zij 91.238 beoordelingen op Camping.Info. “De Camping.Info Award is een echte publieksprijs, want enkel en alleen de beoordelingen van kampeerders bepalen de rangschikking van klanttevredenheid”, legt Erwin Oberascher, directeur van Camping.Info, uit. “Daardoor maken ook kleine en onbekende campings een goede kans op een toppositie, om zo als gouden tip ontdekt te kunnen worden ontdekt. De prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt en behoort tot de populairste prijzen in de Europese campingbranche.

Camping.Info uit het Oostenrijkse Friedburg bestaat sinds 2007. Met 24.830 aangesloten campings in 44 Europese landen is het het grootste informatieportaal voor campingvakanties. De online campinggids die in 27 talen beschikbaar is, telde in 2014 ongeveer 11 miljoen bezoekers en meer dan 36 miljoen paginaweergaven. 49.000 geregistreerde bezoekers waren samen goed voor 91.238 campingbeoordelingen en ongeveer 120.000 geüploade campingfoto’s. De opname in de Camping.Info lijst is voor campings gratis.

Europese Camping Award: Nederland met vier campings in de Top 100
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.